Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Toeristenbelasting op de schop
Waterprojectieshow in Het Heijderbos

Gemeente Gennep

Toeristenbelasting op de schop

Ontdek de nieuwe toeristenbelastingregels in Gennep vanaf 2024, met tariefwijzigingen en aangepaste berekeningen voor accommodaties. Voor details en vragen, bezoek Gennep.News.

In Gennep gaan de regels voor toeristenbelasting op de schop. Vanaf 2024 gelden er nieuwe bepalingen die van invloed zijn op zowel verblijfsaanbieders als toeristen. Hier de feiten op een rij:

 

Toeristenbelasting

 

De gemeenteraad van Gennep heeft besloten tot een herziening van de toeristenbelastingregeling, die tot doel heeft de financiële steun voor lokale voorzieningen te optimaliseren.

 

De belasting rust op degenen die overnachtingsplekken aanbieden, variërend van vakantiehuizen tot campings en hotels. Zij hebben de bevoegdheid de belasting door te berekenen aan hun gasten.

 

Vrijstellingen

 

Gasten in zorginstellingen worden vrijgesteld van toeristenbelasting, Bepaalde vreemdelingen met een legale status genieten ook van een vrijstelling.

 

De nieuwe berekeningsmethode baseert zich op het aantal overnachtingen, verkregen door het aantal gasten te vermenigvuldigen met het aantal nachten. Voor verschillende accommodaties, zoals vakantiehuizen, zal het aantal personen voortaan worden bepaald op basis van het aantal beschikbare slaapplaatsen.

 

De tarieven verschillen per overnachtingsplek. Zo rekent een hotel €1,90 per nacht, terwijl andere accommodaties €1,30 per nacht in rekening brengen. De belasting dient in twee gelijke termijnen te worden voldaan. Automatische incasso is mogelijk, mits voldaan wordt aan de voorwaarden van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.

 

Aanmeldingsplicht

 

Verblijfsaanbieders moeten zich schriftelijk melden bij gemeenteambtenaren voordat ze voor het eerst gasten ontvangen. Hoewel de veranderingen officieel van kracht worden op de tweede dag na bekendmaking, gaat de belastinginning van start op 1 januari 2024.

 

Gennep hoopt met deze herziene regeling op een rechtvaardigere en transparantere toepassing van de toeristenbelasting.

 

Toerisme Limburg bloeit op

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...