Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Tweede druk "En toen waren ze weg"
Tweede druk "En toen waren ze weg"

Gemeente Gennep

Tweede druk “En toen waren ze weg”

De tweede druk van “En toen waren ze weg”, over de Holocaust in Gennep, krijgt groen licht dankzij Stichting Monarch en steun van de gemeente. Geschreven door Harrie-Jan Metselaars, wordt het boek verwacht in mei 2024 volgens Harm Teunissen op Gennepnu.nl.

Het lijkt erop dat de lichten op groen staan voor de langverwachte tweede druk van het boek En toen waren ze weg over de Holocaust in Gennep. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Harm Teunissen, via een recent bericht op Gennepnu.nl.

 

“Gisteren heb ik de proefdruk ontvangen. Na controle kan ik het licht op groen zetten voor het drukken.”

 

Harrie-Jan Metselaars

 

Geschreven door Harrie-Jan Metselaars, was de eerste druk van dit indrukwekkende werk in 2018 over de toonbank gevlogen. Maar liefst 650 exemplaren waren binnen enkele weken uitverkocht. Het overlijden van de auteur bracht een hernieuwde belangstelling teweeg, wat resulteerde in een weloverwogen besluit voor een tweede druk.

 

Maar zoals altijd draait het om de financiën, en daarbij speelt Stichting Monarch een cruciale rol. Met een bedrag van 2000 tot 2500 euro in kas, is de stichting vastbesloten om een groot deel van de productiekosten voor de tweede druk, die naar schatting 5500 euro bedragen, uit eigen zak te betalen.

 

Garantiesubsidie

 

Voor het resterende bedrag heeft de stichting echter aangeklopt bij de gemeente Gennep, die een garantiesubsidie heeft verleend. Dat betekent dat Stichting Monarch het geld moet terugbetalen als alle boeken als warme broodjes verkopen, maar als er onverkochte exemplaren zijn, kan het resterende bedrag worden kwijtgescholden.

 

Hoewel de gemeente zelf geen boeken wil aanschaffen, onderstreept ze het belang van deze tweede druk, vooral met het oog op de herdenkingsactiviteiten voor tachtig jaar bevrijding in 2025 en tachtig jaar evacuatie volgend jaar.

 

Volgens Harm Teunissen zou het boek tegen mei 2024 beschikbaar moeten zijn. Hij laat weten:

 

“Ik houd u op de hoogte wanneer het boek beschikbaar is voor de verkoop.”

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...