Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stembureau Pica Mare gemeente Gennep

Gemeente Gennep

Tweede Kamerverkiezingen

In Gennep brengen kiezers morgen hun stem uit op opvallende nieuwe locaties, waaronder het Elzendaalcollege dat jongeren actief betrekt bij het politieke proces. Na de verkiezingen worden op 23 november alle stemmen opnieuw geteld, met de uitslag bekendgemaakt in Pica Mare.

Woensdag 22 november is het zover: Nederland gaat naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de gemeente Gennep belooft het ook een bijzondere dag te worden, met opvallende nieuwe stemlocaties en een extra inzet om jongeren bij het politieke proces te betrekken.

 

De verkiezingskoorts is al voelbaar in Gennep, waar de traditionele stembureaus worden aangevuld met drie opvallende nieuwe locaties. Sportclub Achates, Basisschool de Brink, en Het Elzendaalcollege openen hun deuren om de kiezers te verwelkomen. Een zorgvuldige keuze om het stemproces niet alleen toegankelijk maar ook boeiend te maken voor alle inwoners.

 

Stemmen op nieuwe locaties

 

Het Elzendaalcollege onderscheidt zich op 23 november door extra inzet voor jongeren. Met speciaal lesmateriaal over de verkiezingen worden de jeugdigen actief betrokken bij het politieke proces. Een waardevolle toevoeging om de volgende generatie bewust te maken van het belang van hun stem.

 

Tweede Kamerverkiezingen

 

Voor een overzicht van alle stemlocaties en het verkiezingsproces, bezoek gennep.nl/stemlokalen.

 

De grote dag van de Tweede Kamerverkiezingen is op woensdag 22 november 2023. Stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds, waardoor iedereen ruimschoots de gelegenheid heeft om zijn of haar stem te laten gelden.

 

Geen zorgen over waar te stemmen, de adressen van alle stemlokalen worden thuis bezorgd. Bovendien zijn alle stemlokalen in de gemeente Gennep toegankelijk voor mensen met een beperking. Kiezers mogen zelf kiezen waar ze hun stem willen uitbrengen.

 

Naast de nieuwe locaties zijn er ook vertrouwde plekken binnen de gemeente, zoals D’n Toomp in Heijen, Pica Mare in Gennep, Buurthuis VanOns in Gennep, De Goede Herder in Gennep, ’t Hökske in Gennep, De Uitkomst in Ven-Zelderheide, en Trefpunt in Milsbeek. Voor een handig overzicht, bezoek waarismijnstemlokaal.nl.

 

Op 23 november worden alle stemmen opnieuw geteld, eerst op partijniveau en vervolgens op kandidaatniveau. De tellers gaan aan de slag vanaf 08.30 uur in Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. Zodra de telling is voltooid, maakt de voorzitter van het gemeentelijk stembureau de uitslag van de gemeente Gennep bekend.

 

Verwant

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...