Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stevig staan

Gemeente Gennep

Veilig bewegen in en om jouw huis

Ben je 70 jaar of ouder en woon je nog op jezelf in Noord-Limburg? Dan heb je een mooie kans om mee te doen met het Stevig Staan-programma. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 15 september om 14.30 uur in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen.

Lekker zelfstandig blijven wonen en zonder zorgen genieten van alledaagse dingen, zoals even boodschappen doen, een ritje op de fiets of een gezellig familiebezoekje. Dat willen we allemaal. Maar naarmate we ouder worden, kan dit soms wat moeilijker worden.

 

Goede gezondheid speelt hierbij een grote rol. Ben je 70 jaar of ouder en woon je nog op jezelf in Noord-Limburg? Dan heb je een mooie kans om mee te doen met het Stevig Staan-programma.

 

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 15 september om 14.30 uur in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen. Op deze dag worden ook een paar tests uitgevoerd, zoals balansoefeningen en een wandeltest. Als hieruit blijkt dat je een wat groter risico hebt om te vallen, dan krijg je een persoonlijke afspraak met een fysiotherapeut van ESP. Samen kijken jullie wat het beste voor jou is: de ‘Vallen Verleden Tijd’-cursus of de ‘In Balans’-cursus.

 

Deze cursussen zijn in groepsverband en richten zich op het sterker maken van je spieren, het verbeteren van je coördinatie en het versterken van je balans. Dit alles zorgt ervoor dat de kans dat je valt kleiner wordt.

 

Is dit iets voor jou? Meld je dan aan! Stuur een mailtje naar olga@gennepdoetmee.nl. De eerste groep deelnemers uit Gennep heeft al meegedaan aan een cursus en ze zijn erg positief. Ze voelen zich zekerder, hebben meer kracht en vonden het ook nog eens hartstikke gezellig! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op stevigstaan.nu.

 

Verwant

Gennep

Gennep Vitaal kondigt spannende bewegingsprogramma's aan, bedoeld om mensen van alle leeftijden en condities aan te moedigen om actief te blijven en van lichaamsbeweging...

Gemeente Gennep

Ooit je afgevraagd hoe het gesteld is met de gezondheid van Gennep? Laten we een duik nemen in de cijfers en ontdekken wat ze...

Gennep

In een onverwachte wending heeft de gemeente besloten om de imposante paardenkastanjeboom op de hoek van de rotonde bij de Spoorstraat te behouden, ondanks...

Heijen

Het CDA heeft een nieuw voorstel gepresenteerd om woningbouw op de Paardenwei in Heijen alsnog mogelijk te maken. Eerder was dit plan afgeschreven vanwege...