Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Miljoenentekort Gemeente Gennep
Gemeentehuis Gennep

Gemeente Gennep

Vertragingen bij schuldhulp zorgwekkend

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact op dossiers en nieuwe aanmeldingen.

De Kredietbank, belast met de verlening van schuldhulp in de gemeente Gennep, staat onder de aandacht van RoodGroen Lokaal vanwege vertragingen in dossierafhandelingen.

 

Joy Hillebrand heeft het College van de gemeente Gennep schriftelijke vragen gesteld om opheldering te verkrijgen over de aard en omvang van deze vertragingen.

 

In Nederland zijn gemeenten belast met de verantwoordelijkheid voor schuldhulpverlening, maar de mogelijkheid bestaat om deze taak uit te besteden aan externe partijen, waaronder bekende namen als Plangroep en Kredietbank.

 

De klachten variëren van langdurige wachttijden voor het opstarten van schuldregelingen tot moeilijk bereikbare contactpersonen, voortdurende personeelswisselingen en zelfs verloren gegane dossiers.

 

Achterstand

 

RoodGroen Lokaal wenst te weten hoeveel dossiers momenteel een achterstand hebben in de afrondingsfase en hoeveel tijd extra nodig is om deze te voltooien.

 

Vertraging

 

Ook nieuwe aanmeldingen ervaren vertraging in doorlooptijden. De partij vraagt naar de omvang van deze vertraging en of deze de wettelijke doorlooptijden overschrijdt.

 

Personeelsinzet

 

Om de situatie te verbeteren heeft de Kredietbank extra personeel aangetrokken. RoodGroen Lokaal onderzoekt de redelijkheid van het handhaven van achterstanden in plaats van deze weg te werken, en in hoeverre de gemeente invloed kan uitoefenen op de inzet van de Kredietbank.

 

Deze vragen zijn een reactie op signalen die RoodGroen Lokaal heeft ontvangen over vertragingen in de afrondingsfase van schuldhulpverleningsdossiers. Na ambtelijke bevestiging van deze signalen, roept de partij het College op om helderheid te verschaffen omtrent de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de ontstane achterstanden.

 

Plangroep

 

In de wereld van schuldhulpverlening staat de grootste commerciële speler, Plangroep, ook in de schijnwerpers. Recentelijk hebben gemeenten besloten hun contract met deze schuldhulpverlener te ontbinden.

 

Uit zorgwekkende berichten blijkt dat de grote achterstanden bij Plangroep ervoor hebben gezorgd dat mensen met schulden dieper in de financiële problemen zijn beland, aldus diverse gemeenten.

 

Of deze problematiek zich ook voordoet bij de Kredietbank, verantwoordelijk voor schuldhulp in Gennep, blijft vooralsnog onbekend.

 

De ontwikkelingen werpen een kritische blik op de bredere uitdagingen binnen de schuldhulpverleningssector, waarbij transparantie en effectiviteit cruciale pijlers blijken te zijn.

 

PvdA: “Schuldhulpverlening nog niet op orde”

 

Schuldhulp

 

Schuldhulpverlening is een cruciale dienst die mensen in financiële moeilijkheden ondersteunt bij het beheren en oplossen van schulden. Gemeentelijke instellingen, zoals de Kredietbank in Gennep, spelen een essentiële rol bij het bieden van deze hulp.

 

Door middel van persoonlijke begeleiding en financiële expertise trachten zij huishoudens te helpen een gezonde financiële toekomst op te bouwen.

 

De zorgen over vertragingen in dit proces onderstrepen het belang van een effectieve en tijdige schuldhulpverlening voor de welvaart van de lokale gemeenschap.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...