Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Videorechtspraak nu beschikbaar

Inwoners van Gennep krijgen toegang tot videorechtspraak voor bewindzaken, waardoor ze reistijd en kosten naar Roermond kunnen vermijden. Deze nieuwe optie is beschikbaar sinds 25 oktober 2023. Meer informatie is te vinden op Gennep.News.

Sinds 25 oktober 2023 hebben inwoners van Gennep de mogelijkheid om hun juridische zaken te regelen zonder naar Roermond te reizen. Dit is een nieuwe optie die beschikbaar wordt gesteld. Videorechtspraak bestaat al sinds 2019 in Venray, maar was tot nu toe alleen voor inwoners van die stad. Nu wordt het één jaar lang getest in Gennep.

 

Mensen die betrokken zijn bij bewindzaken in Gennep moeten vaak ver reizen naar de rechtbank in Roermond, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn. Dit heeft geleid tot problemen waarbij sommige mensen niet naar de rechtbank kunnen gaan. Videorechtspraak is bedoeld om deze obstakels te verminderen en ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot juridische hulp.

 

Met videorechtspraak kunnen inwoners hun verzoeken tot onder bewindstelling en/of mentorschap via een videoverbinding indienen. Ze ontvangen een uitnodiging om in het gemeentehuis van Venray te verschijnen, waar ze via video een gesprek kunnen voeren met de medewerkers van de rechtbank en de beoogde bewindvoerder.

 

Als iemand de voorkeur geeft aan een persoonlijk bezoek aan de rechtbank, kan dat nog steeds worden geregeld. De keuze om via video deel te nemen is aan de betrokkene.

 

Deze mogelijkheid is beschikbaar voor een proefperiode van één jaar. Het is belangrijk voor inwoners van Gennep om te overwegen of videorechtspraak een handige optie is voor hun juridische zaken. Het kan helpen om de moeite en kosten van reizen naar Roermond te verminderen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...