Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Voorwaarden starterslening aangepast

Het kopen van een eerste woning kan een spannend moment zijn voor starters. Bij het verkennen van de woningmarkt moeten zij verschillende keuzes afwegen. Indien het financieren van de woning een obstakel vormt, kan de gemeente mogelijk hulp bieden met de starterslening.

Het kopen van een eerste woning kan een spannend moment zijn voor starters. Bij het verkennen van de woningmarkt moeten zij verschillende keuzes afwegen. Indien het financieren van de woning een obstakel vormt, kan de gemeente mogelijk hulp bieden met de starterslening.

 

Deze lening overbrugt het verschil tussen de woningprijs en het bedrag dat bij de bank geleend kan worden. Sinds 2014 biedt de gemeente startersleningen aan, en in die periode zijn er 75 leningen verstrekt. Aangezien de woningmarkt in de tussentijd aanzienlijk veranderd is, heeft de gemeente de voorwaarden van de starterslening aangepast om deze beter te laten aansluiten bij de huidige woningmarkt.

 

Voorheen kwamen alleen woningen met een koopsom tot € 245.000 in aanmerking voor een starterslening. Aangezien er in onze gemeente weinig woningen zijn binnen dit prijssegment, is besloten om de maximale koopsom te verhogen naar € 280.000. Deze aanpassing stelt starters in staat om een bredere selectie van woningen te overwegen en vergroot hun kansen op het verkrijgen van een starterslening.

 

Evenredig met de koopsomverhoging is ook het maximaal te lenen bedrag aangepast. Starters kunnen nu maximaal 20% van de verwervingskosten lenen, met een plafond van € 56.000 per lening. Deze verhoging biedt starters de mogelijkheid om een groter deel van de woningfinanciering te dekken met behulp van de starterslening, waardoor hun financiële lasten verminderd kunnen worden.

 

Voor meer informatie over de starterslening en het aanvraagproces kunnen geïnteresseerden terecht op www.gennep.nl/starterslening. Hier vinden zij gedetailleerde informatie over de voorwaarden en hoe zij in aanmerking kunnen komen voor de lening. Het gemeentelijke initiatief is bedoeld om starters te ondersteunen bij het realiseren van hun droomwoning, ondanks de uitdagingen op de huidige woningmarkt.

 

Verwant

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gemeente Gennep

Gennep overweegt tennisbanen af te stoten vanwege een overschot van 25%, waarbij samenvoeging van verenigingen wordt besproken. Gemeente wil geen nieuwe investeringen zonder optimale...

Regio

Op 17 september 2023 vindt de 34e Truckrun Boxmeer plaats, waarbij chauffeurs mensen met een beperking een speciale dag bezorgen. De route voert door...

Gennep

Op 9 september 2023 vierde bezoekerscentrum Martinustoren haar koperen jubileum en onthulde de Vector of Memory in aanwezigheid van burgemeester Hans Teunissen. Deze gebeurtenis...