Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kermis Ottersum Gennepnu

Gemeente Gennep

VVD strijdt voor behoud kermissen

De VVD Gennep verzet zich tegen voorgestelde bezuinigingen op kermissen en benadrukt hun cruciale rol in de lokale gemeenschap. De gemeenteraad zal stemmen over het lot van deze traditierijke evenementen.

Aanstaande maandag is D-day voor de kermissen in Gennep! De gemeenteraad behandelt dan de begroting voor 2024 en de jaren daarna, met een knallende discussie over geplande bezuinigingen op onze geliefde kermissen. Het voortbestaan van deze traditionele feesten hangt aan een zijden draadje.

 

Maar de VVD, onder leiding van fractievoorzitter Bram Nijst, weigert de handdoek in de ring te gooien.

 

Dit jaar was er een sprankje hoop met een bescheiden aanjaagbudget van 3000 euro per kern. Dankzij dit geld en de onvermoeibare inzet van talloze vrijwilligers, kregen de dorpen de kans om de kermissen nieuw leven in te blazen. En met succes! De betrokkenheid van de lokale bevolking heeft gezorgd voor een ware kermisrevival.

 

Leefbaarheid

 

Maar wat nu? Het voorstel om dit financiële steuntje meteen weer weg te bezuinigen, slaat volgens Nijst nergens op:

 

“Wij hebben een gedurfd voorstel op tafel gelegd om deze harteloze bezuiniging van tafel te vegen. De kermissen, gesteund door hun eigen gemeenschap, dragen immers bij aan de leefbaarheid in onze kernen.”

 

De strijd om de kermissen lijkt nog niet gestreden. Tijdens de begrotingsbehandeling zal blijken of het voorstel van de VVD steun krijgt.

 

Column: Kermis in de knel

 

De gemeenteraad staat voor een cruciale keuze: bezuinigen op de kermissen en daarmee een stukje lokale cultuur en gemeenschapszin opofferen, of kiezen voor behoud en de voortzetting van dit geliefde tijdverdrijf voor de Gennepse bevolking. Wat wordt het? De spanning stijgt, en de kermisgangers houden hun adem in!

 

 

Foto: Gennepnu.nl

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...