Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Week van de groene tuin
GennepNews TopTuin 2022

Gemeente Gennep

Week van de Groene Tuin

Tijdens de Week van de Groene Tuin in Gennep, van 26 maart tot 1 april, wordt aandacht gevraagd voor het vergroenen van tuinen, balkons en straten. Bewoners kunnen bloemzaad ophalen bij buurthuizen en grote oppervlaktes bestellen via de gemeentewebsite.

In de week van 26 maart tot 1 april staat Gennep weer in het teken van groen. De Week van de Groene Tuin is terug en dit keer met nog meer groene initiatieven om tuinen, balkons en straten te vergroenen.

 

Een groene oase in je eigen achtertuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook tal van voordelen voor het klimaat en de natuur om ons heen.

 

Zaaigoed-actie

 

Wil jij de eerste stap zetten naar een groenere tuin? Dat kan tijdens de Week van de Groene Tuin in Gennep! Haal een zakje bloemzaad op bij de buurthuizen in Gennep en begin direct met vergroenen. Voor wie grotere oppervlaktes wil aanpakken, is er de mogelijkheid om via de website van de gemeente Gennep een bestelling te plaatsen.

 

Klimaatbestendig

 

Met de toenemende extremen in het weer, zoals hoosbuien, droogte en hitte, is een groene tuin meer dan welkom. Een groene tuin zorgt ervoor dat regenwater beter weg kan lopen in de bodem, waardoor overbelasting van het riool wordt voorkomen. Bovendien zorgt het voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, niet alleen in de tuin, maar ook in huis.

 

Een tuin vol leven

 

Een groene tuin trekt niet alleen jouw aandacht, maar ook die van allerlei dieren. Vogels, insecten en andere nuttige dieren vinden hun weg naar een groene oase. Bijen helpen bij de bestuiving, zwaluwen zorgen voor een insectenvrije omgeving en egels en muizen zijn dol op slakken. Zelfs als je geen voortuin hebt, kun je bijdragen aan een groenere omgeving met een geveltuin.

 

Onderhoudsvriendelijke tuin

 

Een groene tuin hoeft niet per se veel onderhoud te vergen. Door slimme keuzes te maken en bijvoorbeeld bodembedekkers te gebruiken om onkruid te voorkomen, maak je het onderhoud een stuk eenvoudiger.

 

En wie denkt dat een stenen tuin onderhoudsvrij is, heeft het mis. Groene aanslag moet toch echt verwijderd worden om uitglijden te voorkomen. In een groene tuin heb je minder schrobwerk, want daar doet de natuur het werk.

 

Tuintips

 

Tijdens de Week van de Groene Tuin worden er handige tuintips gedeeld. Wil je meer weten? Kijk dan op weekvandegroenetuin.nl voor inspiratie en advies.

 

Water

 

Water is kostbaar, zeker tijdens droge periodes. Daarom is het belangrijk om bewust om te gaan met water. Vang regenwater op in een regenton en maak gebruik van subsidieregelingen, zoals die van de gemeente Gennep voor het afkoppelen van regenwater.

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...