Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

GennepNews TopTuin 2022

Gemeente Gennep

Week van de Groene Tuin

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de zaaigoed-actie, waarbij inwoners zaadmengsels voor grote en kleine oppervlaktes kunnen bestellen of ophalen op een locatie bij hen in de buurt. Meer informatie op Gennep.News.

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de zaaigoed-actie, waarbij inwoners zaadmengsels voor grote en kleine oppervlaktes kunnen bestellen of ophalen op een locatie bij hen in de buurt.

 

Voor oppervlaktes groter dan 100 vierkante meter biedt de gemeente in samenwerking met DSV Zaden uit Ven-Zelderheide een bloeimengsel aan dat veel bijen en hommels aantrekt. Bestellingen kunnen tot en met 10 april worden doorgegeven via groenergennep@gennep.nl, onder vermelding van adres- en contactgegevens en de oppervlakte die men wenst in te zaaien. Het juiste hoeveelheid zaadmengsel wordt vervolgens klaargezet en kan worden opgehaald. Bestellers ontvangen hierover bericht.

 

Daarnaast kunnen inwoners van de kernen vanaf 4 april een zakje bloemenzaad ophalen bij een van de ophaalpunten in de buurt. Hierbij geldt: op is op. Het inzaaien van een bloemenmengsel lukt het best op kale, open grond. Inwoners kunnen nu al beginnen met het klaarmaken van de grond en vlak voor het zaaien nogmaals de grond losmaken.

 

Het is belangrijk om te vermelden dat men alleen mag inzaaien op het eigen perceel (of in opdracht van de eigenaar). De gemeente hoopt met deze actie bij te dragen aan meer groen in de omgeving en het bevorderen van biodiversiteit.

 

Hieronder vind je een opsomming van de ophaallocaties waar inwoners van de kernen vanaf 4 april een zakje bloemenzaad kunnen ophalen:

 

  • MFA ’n Toomp, Lijsterbesstraat 10, Heijen
  • Huiskamer Milsbeek, Plateel 28, Milsbeek
  • De Goede Herder, Europaplein 1, Gennep (ingang via de speelplaats, poort links van de moskee, melden in de GON-ruimte)
  • Wijkcentrum Gennep West, Houthakkersgroes 5, Gennep
  • MFA ’t Hökske, Prinses Margrietstraat 22, Gennep
  • Buurthuis Van Ons, Norbertplein 3, Gennep
  • Huiskamer De Prôst, St. Jansstraat 22, Ottersum (achter de huisartsenpraktijk)
  • Huuskamer, Antoniusstraat 33, Ven-Zelderheide
  • Dorpskamer, Wethoudershof 13, Heijen

 

Verwant

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...

Gemeente Gennep

In de recente cijfers van de Gemeente Gennep voor het jaar 2023 en de daaropvolgende jaren blijkt een gemengd beeld naar voren te komen....

Gennep

Het is weer tijd voor de avondwandelingen tussen Maas en Niers! Deze wandelingen bieden wandelliefhebbers de mogelijkheid om samen met anderen de prachtige gemeente...

Gemeente Gennep

De aangekondigde kap van de paardenkastanjeboom aan de Spoorstraat heeft geleid tot een verdeelde reactie onder de inwoners van Gennep. Terwijl sommige inwoners pleiten...