Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

WhatsApp Buurtpreventie WABP Gennep
WhatsApp Buurtpreventie WABP Gennep

Gemeente Gennep

Woninginbraken afgelopen tien jaar afgenomen

In Gennep zijn er de afgelopen tien jaar minder woninginbraken geweest. In 2012 waren er 83 inbraken, terwijl dat er in 2022 nog ‘maar’ 15 waren. Hoewel het aantal woninginbraken in Nederland als geheel ook is afgenomen, is de daling in Gennep sterker. Meer informatie op Gennep.News.

In Gennep zijn er de afgelopen tien jaar minder woninginbraken geweest. In 2012 waren er 83 inbraken, terwijl dat er in 2022 nog ‘maar’ 15 waren. Hoewel het aantal woninginbraken in Nederland als geheel ook is afgenomen, is de daling in Gennep sterker.

 

Het afgelopen jaar is het aantal woninginbraken in Gennep ook nog iets gedaald, terwijl het landelijk gezien juist iets toenam.

 

Het onderzoek waaruit blijkt dat het aantal woninginbraken in Gennep sterk is afgenomen, is uitgevoerd door de dataredactie van het Algemeen Dagblad. Zij analyseerden politiecijfers over het aantal woninginbraken gedurende de afgelopen tien jaar.

 

Om de inbraakcijfers van gemeenten onderling te kunnen vergelijken, werden de aantallen omgerekend naar inbraken per duizend inwoners. Zo wordt een eerlijke vergelijking mogelijk gemaakt tussen gemeenten met een verschillend aantal inwoners.

 

Preventie

 

Er zijn verschillende factoren die bijgedragen kunnen hebben aan de daling van het aantal woninginbraken. Een belangrijke factor is de toenemende aandacht voor preventie en het nemen van beveiligingsmaatregelen, zoals het plaatsen van alarmsystemen, camerabewaking en betere sloten. Ook heeft de politie de afgelopen jaren meer inzet gepleegd op het voorkomen en opsporen van woninginbraken, bijvoorbeeld door het inzetten van preventieteams en het gebruik van technologie om inbraken sneller op te sporen.

 

Daarnaast kan de afname van het aantal woninginbraken ook worden toegeschreven aan een grotere bewustwording onder burgers over het belang van het nemen van preventiemaatregelen en het signaleren van verdachte situaties. WhatsApp Buurt Preventie (WABP) Gemeente Gennep kan ook hebben bijgedragen aan de afname van het aantal woninginbraken. Door je aan te melden voor een WABP-groep in jouw buurt, kun je op de hoogte blijven van verdachte situaties en snel actie ondernemen.

 

Tot slot hebben de coronamaatregelen mogelijk ook bijgedragen aan de afname van het aantal woninginbraken in Nederland, omdat mensen meer thuis waren en er dus minder mogelijkheden waren voor inbrekers om onopgemerkt in te breken.

 

Verwant

Regio

De LLTB heeft met succes samengewerkt met verschillende instanties, drones en satellietbeelden om illegale hennepteelt in Limburgse mais- en aspergevelden op te sporen, resulterend...

Regio

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht over een reeks woninginbraken in de regio Venray-Gennep, heeft de politie vier tips gekregen. Deze tips...

Gemeente Gennep

Dinsdagavond zal het televisieprogramma Opsporing Verzocht om 20:30 uur op NPO2 aandacht besteden aan een reeks woninginbraken en pogingen daartoe die zich begin dit...

Gennep

Drie personen in zwarte kleding hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een gewaagde inbraak gepleegd bij juwelier Van Arensbergen in Gennep. Om...