Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

woonduur
Weverflat Gennep

Gemeente Gennep

Woonduur: Gennep stabiele thuisbasis

In Gennep blijven inwoners gemiddeld bijna tien jaar op hetzelfde adres wonen, volgens CBS-gegevens. Woonduur neemt toe met de leeftijd, maar meer dan de helft van de jongeren is nog nooit verhuisd. Voor sommige 80-plussers is het huidige adres al een halve eeuw thuis.

In Gennep blijven ze plakken! Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemiddelde inwoner van Gennep bijna tien jaar op hetzelfde adres woont. Dat is een woonduur van bijna een decennium aan gezelligheid, herinneringen en burenbanden die standhouden.

 

Deze statistieken werpen een licht op de wooncultuur van onze gemeente. Het onderzoek onthult dat de woonduur, zoals verwacht, toeneemt naarmate men ouder wordt.

 

Een flink aantal van onze 80-plussers, namelijk 110 stuks, wonen al meer dan vijftig jaar op dezelfde stekkie. Dat is toch meer dan tien procent.

 

De jongsten onder ons, de 18-minners, die lijken nog vaster in de klei te staan. Meer dan de helft van die kinderen is nog nooit verhuisd. Dat is ruim de helft.

 

De woonduur in een gemeente is een dynamisch gegeven dat sterk varieert, vooral afhankelijk van de leeftijdssamenstelling van de inwoners. Stedelijke gebieden vertonen over het algemeen een kortere woonduur, mogelijk door diverse factoren zoals de aantrekkingskracht van de gemeente zelf, de aanwezigheid van onderwijsinstellingen en werkgelegenheid.

 

Hotel ouders: jongeren blijven thuis wonen

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...