Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gemeente streeft naar asbestdakenvrij Gennep

Ben je de eigenaar van een woning, pand of bijgebouw, gebouwd voor 1994? Dan is er een kans dat er asbest op jouw dak ligt. Asbesthoudende materialen werden in het verleden veel gebruikt in en op gebouwen. Tegenwoordig weten we dat asbest ook risico’s met zich meebrengt. Daarom zijn asbestdaken vanaf 2025 verboden.

 

 

Na zo’n dertig jaar verweert asbest en komen er kleine vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Ook storm, hagel en andere weersomstandigheden zorgen ervoor dat deze asbestvezels eerder vrijkomen.
 

 

Asbestdakenvrij

 

 

De gemeente Gennep streeft naar een asbestdakenvrij Gennep, voor een veilige en gezonde leefomgeving. Het op tijd verwijderen van alle asbestdaken in gemeente wordt een race tegen de klok.

 

 

Daarom organiseren we in december een tweetal informatiebijeenkomsten voor eigenaren van een asbestdak.

 

 

 

 

De gemeente wil particulieren, ondernemers en agrariërs informeren over:

  • Het belang van het vervangen van uw asbestdak
  • Hoe u uw asbestdak kunt aanpakken
  • Wie u daarbij kan helpen (bedrijven, adviseurs)
  • Subsidiemogelijkheden en interessante regelingen in het kader van duurzaamheid
  • Financieel en fiscaal interessante mogelijkheden

 

 

Bijeenkomsten

 

 

De bijeenkomst voor inwoners en particuliere pandeigenaren is dinsdag 11 december van 19.00 tot 21.00 uur bij Pica Mare aan de Picardie 36 te Gennep. Precies een dag later zijn de agrarische ondernemers welkom bij Roepaen aan de Kleefseweg 9 in Ottersum.

 

 

Aanmelden kan tot en met 9 december via het aanmeldformulier op gennep.nl/asbest. Voor meer informatie over het verwijderen van asbest kijk je op gennep.nl/inwoners-ondernemers.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 5 december 2018

 

 

Reacties