Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

‘Gennep blijft facebooken’

In de seizoensafsluiter van Zondag met Lubach riep Arjen Lubach zijn kijkers op om hun Facebook-account op te zeggen. Woensdag om 20.00 uur gaf de presentator zelf het voorbeeld door zijn eigen pagina en die van zijn programma te deleten.

 

 

Officiële cijfers over het aantal gebruikers worden slechts één keer per jaar door Facebook gedeeld. Of gebruikers daadwerkelijk hun Facebookprofiel gaan verwijderen, of zich nog bedenken, zal nog moeten blijken. Het initiatief heeft GennepNews vooralsnog geen likes of volgers gekost. Toch hebben ruim tienduizend Nederlanders hun Facebookprofiel woensdagavond verwijderd of gedeactiveerd. Zo schrijft NU.nl op basis van een eigen steekproef. Nederland telt volgens de website in totaal 9,7 miljoen Facebook-gebruikers. Mogelijk hebben nog meer Nederlanders hun profiel verwijderd zonder zich aan te melden voor het evenement van Lubach.

 

 

Gemeente Gennep

 

 

In gemeente Gennep lijkt het effect van de oproep beperkt. Naast GennepNews had de aktie ook voor de pagina’s van bijvoorbeeld Maasduinen Centraal, GennepNu.nl en Gemeente Gennep weinig tot geen gevolgen.

 

 

Social media-kanalen van GennepNews

 

 

De Facebook-pagina van GennepNews blijft gewoon bestaan maar de lokale omroep is ook te volgen via de website Gennep.News en Instagram, Spotify, Twitter en YouTube. Kijk voor meer informatie op Gennep.News/social.

 

 

Stop je met Facebook maar kun je de pagina van GennepNews toch niet missen? Blijf onze feed dan volgen via Gennep.News.

 

 

Reacties