Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Burgemeester Hans Teunissen heeft maandag 29 mei de 100-jarige mevrouw Hendriks-Jansen bezocht in Huize Norbertus

Gennep

100 jaar: Joke Hendriks-Jansen

Op maandag 29 mei bracht burgemeester Hans Teunissen een bezoek aan mevrouw Hendriks-Jansen, die haar 100ste verjaardag vierde. Het bezoek vond plaats in Huize Norbertus, waar mevrouw Hendriks-Jansen momenteel verblijft. De burgemeester feliciteerde haar met deze bijzondere mijlpaal in haar leven.

Op maandag 29 mei bracht burgemeester Hans Teunissen een bezoek aan mevrouw Hendriks-Jansen, die haar 100ste verjaardag vierde. Het bezoek vond plaats in Huize Norbertus, waar mevrouw Hendriks-Jansen momenteel verblijft. De burgemeester feliciteerde haar met deze bijzondere mijlpaal in haar leven.

 

Mevrouw Joke Hendriks-Jansen groeide op in de buurt genaamd “de Balkan”, gelegen in het Voorhoevepark. Als oudste van drie kinderen, met twee jongere broers genaamd Sjaak en Anton, had ze een levendige jeugd. Het was via haar broer Anton dat ze haar toekomstige echtgenoot, Kees, leerde kennen. Beiden waren dienstkameraden. Kees kwam oorspronkelijk uit Voorburg. In 1953 traden Joke en Kees in het huwelijk.

 

Vanwege een tekort aan woningen destijds, besloot het echtpaar in te trekken bij de ouders van Joke op de Balkan. Op deze plek kregen ze twee dochters, Ineke en Marian. Na enige tijd verhuisde het gezin naar de Dr. Poelsstraat in Gennep-Zuid, waar hun zoon Keesje werd geboren.

 

Na enkele jaren verhuisden Joke’s ouders naar een bejaardenwoning, waardoor Joke en haar gezin terugkeerden naar het ouderlijk huis op de Balkan. Ze wilde daar nooit meer weg, omdat het een gezellige buurt was. Toen haar vader overleed, nam Joke haar moeder in huis. Samen met haar man zorgde ze maar liefst 20 jaar voor haar moeder.

 

Gedurende vele jaren nam mevrouw Hendriks-Jansen enthousiast deel aan de carnavalsoptocht en was ze jarenlang bestuurslid en penningmeester van de buurtvereniging. Haar betrokkenheid bij de gemeenschap was opmerkelijk.

 

Met de komst van drie kleinkinderen en later nog twee extra kleinkinderen bij de bruiloft van Kees(je), breidde de familie zich verder uit. Inmiddels is mevrouw Hendriks-Jansen ook gezegend met vijf achterkleinkinderen, waardoor haar familie nog groter is geworden.

 

Tot ver in haar negentigste levensjaar kon Kees samen met mevrouw Hendriks-Jansen thuis wonen. Dit werd mogelijk gemaakt door de aanwezigheid en hulp van hun oudste dochter Marian. Helaas verslechterde hun gezondheid snel, waardoor het noodzakelijk werd om te verhuizen naar Huize Norbertus. Na zes weken werd ook Kees naar het verzorgingstehuis overgebracht. In januari van dit jaar is Kees helaas overleden op 97-jarige leeftijd.

 

Het bezoek van burgemeester Hans Teunissen aan mevrouw Hendriks-Jansen markeert niet alleen haar 100ste verjaardag, maar ook een leven vol liefde, toewijding en betrokkenheid bij haar familie en gemeenschap. Haar verjaardag zal ongetwijfeld een moment zijn waarop vele herinneringen worden opgehaald en waarbij de bijzondere mijlpalen in haar leven worden gevierd.

 

 

Verwant

Gennep

Gennep toont diepgaand medeleven met Marokko na de recente aardbeving. Burgemeester en wethouder bevestigen dat er geen directe familieleden van inwoners zijn getroffen en...

Gennep

Op 9 september 2023 vierde bezoekerscentrum Martinustoren haar koperen jubileum en onthulde de Vector of Memory in aanwezigheid van burgemeester Hans Teunissen. Deze gebeurtenis...

Gemeente Gennep

Burgemeester Hans Teunissen van Gennep is verrast door de kapotte stuw bij Grave en vraagt waarom Rijkswaterstaat de gemeente niet eerder op de hoogte...

Culthis

De podcast Culthis start het nieuwe seizoen met een sprankelende line-up van intrigerende verhalen over kunst, geschiedenis en cultuur in en rondom de Nederlandse...