Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

150 jaar Duits Lijntje

Zondag 2 juni is de wisseltentoonstelling Boxteler Bahn / Duits Lijntje in de Kenniskeuken van de Gennepse bibliotheek geopend. Na een succesvolle tentoonstelling in Haus zu den Funf Ringen in Goch is Gennep nu aan de beurt om dit stukje spoorweggeschiedenis te beleven.

Zondag 2 juni is de wisseltentoonstelling Boxteler Bahn / Duits Lijntje in de Kenniskeuken van de Gennepse bibliotheek geopend. Na een succesvolle tentoonstelling in Haus zu den Funf Ringen in Goch is Gennep nu aan de beurt om dit stukje spoorweggeschiedenis te beleven.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat begonnen is met de aanleg van de Boxteler Bahn / het Duits Lijntje. De Heimatverein uit Goch en Stichting Gennep-Niers-Goch hebben deze historische gebeurtenis aangegrepen om deze gezamenlijk te herdenken. Daarvoor hebben beide organisaties een mooi boekje met oude Duitse en Nederlandse ansichtkaarten samengesteld. In Goch werd dit boekje al ruim 460 keer verkocht.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2258498440905981&id=885383441550828&__xts__[0]=68.ARCvSqDWZz2TZFqJszOzvn2f16hzn74I1uP9q6InfZG43rYzKQT_v1b9UCk6xPb-UTBOxxO2zppejT3bUj7HcgFurCWLE4eP9ATMIQvxKfD1t5AnOQ6gzCveo72G5nAvm1WUhp84t58YAoQptYdIfxz-Ttdd4bmE3maOP_nVvqRusdyFcT_ORg4jwB-yj2e4yko4iOXrpoLC1UCilZdKKTm1RFRQ6Vt4fZxnwgm0Un8nAIn4s38w8HfA6Tx9Tq244YuXLfJaTWPoZ8jc3zxnugW8m62A9_llv7Uov8I_yCnyLMZzp8OaVKV6C2jjxGbiMdInrg3gqt6VDjWpMhWqRDRq0A&__tn__=-R

 

 

De Kendel

 

 

Vanmiddag bij de overdracht van de expositie overhandigde Jan Wessels van Stichting Gennep-Niers-Goch dit boekje bij de brug over de Kendel in Hommersum aan de Gennepse wethouder Janine van Hulsteijn en vice burgemeester Gabi Theissen van Goch. Dit boekje is nu tegen de vergoeding van 10 euro ’s woensdagmiddags ook in de Gennepse Kenniskeuken te verkrijgen. Daarnaast bij de Bruna in Gennep, VVV Gennep en Museum Het Petershuis. In datzelfde museum is tevens een tentoonstelling te zien over de invloed van de treinverbinding op het leven in de grensstreek.

 

 

Vriendschap

 

 

Tijdens de overhandiging van het boekje bij de brug over de Kendel vertelde de voorzitter van de Stichting Gennep-Niers-Goch Hans Cobussen dat er in de samenwerking met de gemeente Goch en de Heimatverein voor 2020 nog veel meer staat te gebeuren. In 2020 wordt niet alleen 75 jaar bevrijding herdacht maar ook een vervolg gegeven aan een toekomst van vrede, vrijheid en vriendschap. Zo komt er een gemeenschappelijk project van de Reaalschule, Hochschule en Gymnasium uit Goch met het Elzendaalcollege in Gennep en Boxmeer waarin zij kennismaken met de geschiedenis in de Duitse, Nederlandse en de Engelse taal. Daarnaast gaan de scholen gezamenlijk aan een kunstwerk werken dat zowel in Goch als in Gennep een plekje krijgt. Tevens zullen beide scholen gaan werken aan een gemeenschappelijke uitvoering op het gebied van zang, dans en sport.

 

 

Ter gelegenheid van de opening in de Kenniskeuken werd de Loc aan de Brabantweg een beperkte tijd voor belangstellenden opengesteld.

 

 

Verwant

Gennep

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant...

Gennep

Richard van de Meulenreek, eigenaar van SnoepKado, is opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de verhuizing van de winkel. Hij zegt: "Na...

Gennep

Op 22 april 2023 zal de band Mo and The Stage Animals optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat...

Gennep

De sfeervolle fine-art foto’s van fotograaf Marjan van Herpen zijn terug in Museum Het Petershuis in Gennep! Na haar zeer succesvolle expositie in 2021...