Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kersttocht

Gennep

17e Kersttocht in Gennep-Zuid

Op 14 december vindt alweer voor de 17e keer de Kersttocht in Gennep-Zuid plaats. Vanaf 18.30 kan iedereen starten vanaf het Norbertplein. Nieuw dit jaar is de Kerstmarkt buiten op het Norbertplein. Kijk voor meer informatie op www.Gennep.News/Kerstmis.

Op 14 december vindt alweer voor de 17e keer de Kersttocht in Gennep-Zuid plaats. Vanaf 18.30 kan iedereen starten vanaf het Norbertplein.

 

 

Kersttocht

 

 

Meer dan 100 vrijwilligers maken van deze tocht samen met vele buurtbewoners een magische belevenis. Iedereen is welkom om mee te komen lopen: jong, oud, gelovig en niet-gelovig, te voet, in rolstoel of in kinderwagen. Men gaat “op reis door het Midden-Oosten” en beleeft het Bijbelverhaal op vele locaties langs de route. Meelopen is dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren geheel gratis!

 

 

 

 

Liesbeth Hubertus is voorzitter van de stichting Kersttocht Gennep:

 

 

Al maanden is de 10-koppige organisatie hard aan het werk: zo worden er bijvoorbeeld nieuwe kostuums genaaid voor de nieuwe acteurs, vergunningen aangevraagd, buurtbewoners gevraagd of zij hun oprit willen omtoveren tot een prachtig decor voor de acteurs, er wordt eten en drinken voor alle wandelaars en vrijwilligers geregeld en een Kerstmarkt georganiseerd.

 

 

Kerstmarkt op het Norbertplein

 

 

Nieuw dit jaar is de Kerstmarkt buiten op het Norbertplein. Hier zal o.a. de Brandweer aanwezig zijn met een demonstratie, verzorgt popkoor Cheers een optreden en er is allerlei lekkers te eten en te drinken.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2034215210155054

 

 

Buurthuis VanOns

 

 

Uiteraard is in Buurthuis VanOns weer de traditionele (Kerst)hobbymarkt te vinden en kunnen kinderen daar gratis een prachtig Kerststukje maken. Liesbeth:

 

 

Ook zijn er dit jaar diverse nieuwe acteurs aangesloten bij de Kersttocht, Theater Speelplaats Gennep verzorgt een aantal rollen. We zijn als organisatie ook trots op een aantal nieuwe decors op de route. Als vanouds eindigt de route in de Norbertuskerk waar je op kraamvisite kunt gaan bij het kindje Jezus. Hier geniet je van optredens van Esperance en Het Gemengd Koor. We zijn alle vrijwilligers en onze sponsoren ontzettend dankbaar dat we dit jaar de tocht nóg mooier hebben kunnen maken dan voorgaande jaren!

 

 

De organisatie hoopt ook dit jaar een enorm aantal bezoekers te trekken.

 

 

Iedereen die wil genieten van prachtige verhalen, mooie decors, unieke kostuums, echte dieren, muziek en de Kerst- en Hobbymarkt, is van harte welkom om op reis te gaan. Extra leuk is het als kinderen verkleed willen komen als bijvoorbeeld herder of engel. De straten rondom de route zijn vanwege de veiligheid afgesloten voor verkeer.

 

 

Meer informatie: kersttocht-gennep.nl

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...