Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sint Jansberg Pieterpad

Gennep

40 jaar Pieterpad

Het Pieterpad is het bekendste wandelpad van Nederland en bestaat dit jaar 40 jaar. Het pad loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg en voert wandelaars langs een gevarieerd landschap van heidevelden, bossen, rivieren en stuifduinen. Meer informatie op Gennep.News.

Het Pieterpad is het bekendste wandelpad van Nederland en bestaat dit jaar 40 jaar. Het pad loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg en voert wandelaars langs een gevarieerd landschap van heidevelden, bossen, rivieren en stuifduinen.

 

Een bijzonder deel van het Pieterpad loopt door de omgeving van Gennep. Hier volgt het pad de dijk van de Niers en gaat het verder door voormalige heidevelden en stuifduinen, zoals de Gennepse Heide. Dit gebied is nu bestemd voor recreatie met een grote camping en een bungalowpark. Na de oversteek van de snelweg A72 naar Duitsland volgt een boeiend landschap vol afwisseling met het bijzondere natuurreservaat Het Quin, prachtige heidevennen.

 

Bij Afferden steekt het Pieterpad de Maas over en bevindt de wandelaar zich in een verre uithoek van provincie Noord-Brabant. Hier is het landschap van de Maasheggen uniek. De heggen, ook vlechtheggen genoemd, zijn geplant voor de tijd dat prikkeldraad, aan het einde van de 19e eeuw, werd toegepast. Nu is het gebied tot Vierlingsbeek een kostbaar landschappelijk monument.

 

Jubileum

 
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het Pieterpad worden verschillende feestelijkheden georganiseerd. Zo worden er nieuwe producten gepresenteerd en wordt het eind-/startpunt op de Sint-Pietersberg beter aangekleed. Daarnaast gaat de stichting Pieterpad verjaarsgebak uitdelen aan de wandelaars. Met een mobiel terras zullen de vrijwilligers van de stichting het hele jaar door standplaatsen innemen langs de route.

 

Al met al is het Pieterpad een uniek wandelpad dat wandelaars langs de mooiste plekjes van Nederland voert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit pad na 40 jaar nog steeds zeer geliefd is bij wandelaars en elk jaar vele duizenden mensen trekt die het hele pad of delen ervan lopen.

 

Verwant

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.