Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Wat doet de gemeenteraad eigenlijk?

Gratis e-learning raadsinstrumenten voor geïnteresseerden

 

 

In maart 2018 mogen we weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Misschien wil je wel meer weten over hoe een gemeenteraad werkt, misschien wil je alleen stemmen. Maar het zou ook kunnen dat je meer wilt weten van dat politieke bedrijf dat een gemeenteraad is.

 

 

Bijvoorbeeld vragen als: Wat doet een gemeenteraad eigenlijk? Welke instrumenten heeft een gemeenteraadslid om te sturen? Wat heeft een gemeenteraadslid te zeggen over de burgemeester en over de wethouders en wat is een griffier? Waar kan een gemeenteraadslid op terugvallen als hij het niet meer weet?

 

 

Politieke ambities?

 

 

De gemeente Gennep stelt haar inwoners graag in staat meer te leren over wat het betekent om lid te zijn van de gemeenteraad. En ziet ook graag dat meer inwoners interesse krijgen in het besturen van de eigen gemeente. Voor de democratie is het goed als meer inwoners zich aansluiten bij een politieke partij of eventueel zelfs een eigen partij beginnen.

 

 

Voor die mensen is nu een training via internet beschikbaar, een zogenoemde e-learning raadsinstrumenten. Je kunt zelf dan 24/7 trainen in het raadswerk en in het verlengde daarvan ook een keer een raads- of commissievergadering bijwonen of een fractie bezoeken.

 

 

Aanmelden e-learning raadsinstrumenten

 

 

Interesse? Je kunt je met jouw e-mailadres en naam aanmelden via griffie@gennep.nl. Je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je toegang hebt tot de training.

 

 

Er zijn vooralsnog 50 plekken beschikbaar, dus wees snel!

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 18 oktober 2017.

 

 

Reacties