Agenda
Volg ons
Shared Space
 

AARDig idee: de afhaalkeuken!

De horeca is in aangepaste vorm open, zo ook het bedrijf van Stefan en Ankie Vloet aan het Jan Lindersplein in Gennep. Hun zaak bestaat dit jaar, middenin de coronacrisis vijf jaar. Vijf jaar met hetzelfde concept. Daar komt nu verandering in.

 

 

Door zo’n crisis word je verplicht na te denken. Niet alleen over de korte termijn maar zeker ook over de lange termijn. Hoe om te gaan met 1,5 meter binnen ons bedrijf als de horeca strakss weer echt open mag?

 

 

Dat vraagt Stefan Vloet van Brasserie ‘t Geveltje aan het Gennepse Jan Lindersplein zich af.

 

 

In de zomer zien we niet zo’n probleem, maar als we de eerste herfstachtige dagen er weer aan zitten te komen en het terras weer verdwijnt, dan zijn de weinige vierkante meters in combinatie met een 1,5 meter maatschappij een onmogelijke combinatie binnen ons huidige concept.

 

 

De rol van thuis eten is ook belangrijk. Lekker samen genieten van heerlijk eten voegt positiviteit toe.

 

 

En hopelijk vieren we onze ‘hernieuwde vrijheid’ deze zomer op het terras. Deze twee zaken hebben er bij ons toe geleid dat we een andere richting inslaan onder de naam AARD.

 

 

AARD is een nieuw afhaalconcept. Ankie legt uit:

 

 

We denken dat er ruimte is voor een afhaal met mooie gerechten in Gennep. Vooral omdat we gerechten vanuit ons brasserieverleden net wat extra’s mee geven. Bovendien zal de prijsstelling je raadt het al allerAARDigst zijn. Een mooiere combinatie kunnen wij in deze onzekere tijd niet maken. Centraal in het nieuwe concept staat ‘AARD’, afgeleid van de aardappel. Met alles wat we serveren gaan we graag terug naar de oorsprong. We willen voor onszelf, maar ook voor de gast transparant hebben waar producten vandaan komen.

 

 

Voor verse friet begint dat bijvoorbeeld met de selectie van de aardappel, omdat friet mét huisgemaakte toppings en mayonaise een belangrijke rol spelen in het concept.

 

 

We verkopen ook de gangbare snacks maar toch is het meer dan een afhaalsnackbar. Rondom de ‘AARDappels’ kun je bijvoorbeeld kiezen uit stoere burgers, malse kipsaté of écht ouderwets gesudderd Genneps stoofvlees.

 

 

Op donderdag 21 mei opent AARD met de afhaalkeuken, met anderhalve meter afstand. Zodra het mag gaat het terras ook open. Aniek:

 

 

Daar genieten gasten van speciaal door Stefan geselecteerde wijnen, een heerlijke cocktail of speciaalbier van de tap, desgewenst begeleidt met een menu of borrelplank én ook daar mét 1,5 meter afstand!

 

 

AARDig om te weten: cadeaubonnen van Brasserie ’t Geveltje zijn ook in te leveren bij AARD.

 

 

Ook het interieur onderging een transformatie. Zo maakt de stamtafel plaats voor ‘de afhaalkeuken’. Er pronkt een nieuwe grote muurschildering, waarvoor Karline Linsen van Studio Karline tekent. Karline:

 

 

In deze tekening heb ik ‘het meisje met de parel’ van Vermeer omgedoopt tot ‘het meisje met de aardappel’ in een modern jasje.

 

 

 

 

Ondanks dat behoudt het schilderij zijn kracht en is het direct herkenbaar.

 

 

Dat is wat mij betreft precies wat Ankie en Stefan doen. Met pure ingrediënten iets moois neerzetten. Pareltjes met friet voor thuis en op het terras! Wat mij betreft een AARDige aanvulling voor Gennep!

 

 

Reacties