Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

PMD Gennep-Zuid

Gennep

Afvalkalender 2023

Het is belangrijk om afval op de juiste manier aan te bieden voor inzameling, niet alleen om ervoor te zorgen dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt, maar ook om te zorgen dat we ons afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier beheren.

 

 

Afvalkalender

 

 

Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf 30 december de afvalkalender voor het jaar 2023 raadplegen. De kalender bevat alle informatie die nodig is om afval op de juiste manier aan te bieden voor inzameling. Een pdf-bestand van de kalender is te downloaden van de website van gemeente Gennep (klik!).

 

 

PreZero

 

 

Gebruikers van de PreZero inzamelwijzer-app (klik!) zijn altijd op de hoogte van de afval-inzameldagen. Door de meldingen aan te zetten, blijft men gemakkelijk op de hoogte van eventuele wijzigingen.

 

 

Oud papier

 

 

Ook het jaarschema voor de huis-aan-huis inzameling van oud papier en karton en de inzameldagen voor de tijdelijke papiercontainers is te vinden in de app. Wie liever een papieren versie heeft, moet het jaarschema zelf printen en bewaren (klik!).

 

 

Klein chemisch afval

 

 

Er is ook een wijziging voor de inzamelstandplaats voor klein chemisch afval (KCA) in Ottersum. Deze is verplaatst van de Goorseweg naar het Sint Jozefplein. Op de eerste zaterdag van de oneven maanden tussen 9.00 en 10.30 uur kan KCA hier worden afgegeven.

 

 

Hou de afvalkalender en eventuele aanvullende informatie goed in de gaten om ervoor te zorgen dat afval op de juiste manier wordt aangeboden voor inzameling. Zo kunnen we samen zorgen voor een schoner Gennep.

 

 

Door afval op de juiste manier te scheiden en aan te bieden, kunnen we ervoor zorgen dat er minder afval naar de stortplaatsen gaat en dat we meer hergebruik en recycling van materialen kunnen realiseren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee, aangezien het beheren van afval op de juiste manier kan helpen om kosten te besparen.

 

 

Blijf daarom de afvalkalender en eventuele aanvullende informatie goed in de gaten houden om ervoor te zorgen dat u uw afval op de juiste manier aanbiedt voor inzameling. Samen kunnen we werken aan een schoner en duurzamer Gennep.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf deze dag gedurende ruim een week gratis compost...

Milsbeek

Het Waterschap Limburg (WL) wil een stuk grond verkopen aan de gemeente Gennep. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 12.675 vierkante meter....

Gemeente Gennep

Op zaterdag 18 maart 2023 vond de jaarlijkse Maas Cleanup/ Gennep Schoon actie plaats. Het doel van deze actie is het opschonen van de...