Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Kapotte tegeltjes vervangen!

De bankjes in Gennep met tegeltjes gemaakt door de keramisten Nine Milacic en Morea Pubben-van ’t Hullenaar staan er vijf jaar. Op initiatief van de stichting Gewoon Samen zijn deze bankjes destijds geplaatst om mensen met een beperking vanaf een bankje de omgeving te laten beleven.

 

 

Door: Dick Belt

 

 

Er staan in het totaal 15 bankjes in een lijn vanaf de Heikant tot in het centrum van Gennep, om zo de band tussen bewoners van Dichterbij en Gennep aan te geven. De tegeltjes zijn merendeels ontworpen door de leerlingen van de scholen in Gennep.

 

 

Vorstschade

 

 

Vijf jaar later en inmiddels een stuk groter zijn de leerlingen nog steeds op “hun” tegeltje. Toch is er een aantal tegeltjes beschadigd geraakt. Niet door vandalisme zoals sommigen menen, maar als gevolg van vorstschade in combinatie met een mindere glazuurlaag.

 

 

Omdat de stichting inmiddels is opgeheven heeft de gemeente het op zich genomen de kapotte tegels te vervangen. Dit werk is onlangs afgerond. De bankjes worden veel gebruikt door mensen die op de bus wachten, of op hun winkelende echtgenote, om even uit te rusten of als zittende wachtrij bij de apotheek.

 

 

Reacties