Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Kapotte tegeltjes vervangen!

De bankjes in Gennep met tegeltjes gemaakt door de keramisten Nine Milacic en Morea Pubben-van ’t Hullenaar staan er vijf jaar. Op initiatief van de stichting Gewoon Samen zijn deze bankjes destijds geplaatst om vanaf een bankje de omgeving te beleven. De gemeente heeft de kapotte tegels onlangs vervangen.

De bankjes in Gennep met tegeltjes gemaakt door de keramisten Nine Milacic en Morea Pubben-van ’t Hullenaar staan er vijf jaar. Op initiatief van de stichting Gewoon Samen zijn deze bankjes destijds geplaatst om mensen met een beperking vanaf een bankje de omgeving te laten beleven.

 

 

Door: Dick Belt

 

 

Er staan in het totaal 15 bankjes in een lijn vanaf de Heikant tot in het centrum van Gennep, om zo de band tussen bewoners van Dichterbij en Gennep aan te geven. De tegeltjes zijn merendeels ontworpen door de leerlingen van de scholen in Gennep.

 

 

Vorstschade

 

 

Vijf jaar later en inmiddels een stuk groter zijn de leerlingen nog steeds op “hun” tegeltje. Toch is er een aantal tegeltjes beschadigd geraakt. Niet door vandalisme zoals sommigen menen, maar als gevolg van vorstschade in combinatie met een mindere glazuurlaag.

 

 

Omdat de stichting inmiddels is opgeheven heeft de gemeente het op zich genomen de kapotte tegels te vervangen. Dit werk is onlangs afgerond. De bankjes worden veel gebruikt door mensen die op de bus wachten, of op hun winkelende echtgenote, om even uit te rusten of als zittende wachtrij bij de apotheek.

 

 

Verwant

Gennep

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant...

Gennep

Richard van de Meulenreek, eigenaar van SnoepKado, is opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de verhuizing van de winkel. Hij zegt: "Na...

Gennep

Op 22 april 2023 zal de band Mo and The Stage Animals optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat...

Gennep

De sfeervolle fine-art foto’s van fotograaf Marjan van Herpen zijn terug in Museum Het Petershuis in Gennep! Na haar zeer succesvolle expositie in 2021...