Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kerk Gennep

Gennep

Allerheiligen en Allerzielen

Op 28 en 29 oktober viert de parochiefederatie van de Heilige Martinus en de Heilige Norbertus in Gennep Allerheiligen en Allerzielen. Wat houden deze dagen in? Meer informatie op Gennep.News.

Op 28 en 29 oktober viert de parochiefederatie van de Heilige Martinus en de Heilige Norbertus in Gennep Allerheiligen en Allerzielen. Wat houden deze dagen in?

 

Allerheiligen en Allerzielen

 

Allerheiligen en Allerzielen zijn twee speciale dagen voor de katholieke gemeenschap, waarin mensen samenkomen om te bidden en te herdenken.

 

Op zaterdag 28 oktober beginnen de vieringen om 17.45 uur in de Norbertuskerk in Gennep-Zuid met een Heilige Mis.

 

Later op de avond, om 19.00 uur, is er nog een Heilige Mis in de Dionysiuskerk in Heijen. Na de mis gaan mensen naar de begraafplaats om de graven van hun dierbaren te zegenen. Dit betekent dat ze speciale gebeden zeggen en bloemen achterlaten om hun respect te tonen.

 

Op zondag 29 oktober is er om 11.00 uur een Heilige Mis in de Martinuskerk in Gennep. Na de dienst gaan mensen naar het oude kerkhof aan de Torenstraat om de graven te zegenen.

 

Later in de middag, om 14.00 uur, vindt de zegening van de graven plaats op de Algemene Begraafplaats Gennep aan de Kampweg.

 

 

De ‘normale’ Heilige Mis van 09.30 uur in de Dionysiuskerk in Heijen gaat op deze zondag niet doorgaat vanwege deze speciale vieringen.

 

Graven Milsbeek zorgvuldig verzorgd

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...