Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kleermakersgroes 5 Gennep Bij Vijf

Gennep

Alzheimercafé

Op maandag 27 februari 2023 organiseert Alzheimer Nederland in samenwerking met de Alzheimer afdeling Land van Cuijk & Gennep weer een Alzheimercafé. Het Alzheimercafé vindt plaats in de Ontmoetingsruimte Bij Vijf aan de Kleermakersgroes 5 in Gennep. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.00 uur en de inloop is vanaf 14.00 uur.

Op maandag 27 februari 2023 organiseert Alzheimer Nederland in samenwerking met de Alzheimer afdeling Land van Cuijk & Gennep weer een Alzheimercafé. Dit keer staat het thema De invloed van de omgeving op het gedrag centraal.

 

 

Tijdens deze bijeenkomst wordt het verband tussen binnenkomende prikkels en het gedrag van mensen met dementie besproken. Een gunstige omgeving en de juiste benadering kan namelijk rust geven. Vaak zijn we geneigd om bij onbegrepen gedrag alleen naar de persoon te kijken en minder naar de omgeving en onze eigen rol daarin. Een veilige en herkenbare omgeving, geborgenheid en een prettige sfeer zonder haast zijn belangrijk om te creëren. Daarnaast is het van belang om de juiste prikkels te geven.

 

 

Maria Ketelaars, verpleegkundig specialist in de geriatrie en docent verpleegkunde, zal je tijdens deze bijeenkomst meenemen in deze materie. Ze zal inzichten geven en praktische tips bieden over hoe we onbegrepen gedrag kunnen voorkomen of verminderen.

 

 

Het Alzheimercafé vindt plaats in de Ontmoetingsruimte Bij Vijf aan de Kleermakersgroes 5 in Gennep. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.00 uur en de inloop is vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin Zwart van Synthese via 06-330 403 35 of kun je terecht op de website van Alzheimer Nederland.

 

 

Het Alzheimercafé is een plek waar mensen met dementie, hun naasten en andere geïnteresseerden terecht kunnen voor informatie, steun en gezelligheid. Het initiatief heeft als doel om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren en hen te ondersteunen in het omgaan met de ziekte. Kom dus vooral langs op 27 februari en ontdek hoe je een positieve omgeving kunt creëren voor mensen met dementie.

 

 

Verwant

Milsbeek

Het Waterschap Limburg (WL) wil een stuk grond verkopen aan de gemeente Gennep. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 12.675 vierkante meter....

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep maakt deel uit van de Noord-Limburgse gemeentes waar ondermijnende criminaliteit een groot probleem vormt. Burgemeester Hans Teunissen van Gennep is een...

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...