Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Ambassadeurs gezocht voor glasvezelcampagne

In september start een informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep aan te leggen. Op 4, 5, 10, 11 en 12 april organiseert Gennep Glasvezel informatieavonden voor vrijwilligers. Er zijn 70 ambassadeurs nodig die voor 8.000 gezinnen glasvezel mogelijk gaan maken. Zij krijgen hiervoor een training die begin juni van start gaat.

 

 

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp komt, is er wel een taak.

 

 

Training in juni
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als ambassadeur speel je een belangrijke rol. Je geeft de buren de juiste informatie over glasvezel. Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper?

 

 

Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.

 

 

Waarom glasvezel?
Met glasvezel kun je onbeperkt supersnel internetten, interactief en superHD tv kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. Sneller internet is nodig voor digitale (mantel)zorg, veilig wonen, leren, werk en ontspanning. De kabel van Ziggo en KPN kan al die data nauwelijks nog verwerken. Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%, waardoor de netwerken van KPN en Ziggo dicht slibben en de vooruitgang nauwelijks kunnen bijhouden. Dat levert nu al veel problemen op. Je kunt zelf voorspellen wat er dan over een paar jaar gebeurt. Wanneer je voor alles internet nodig heeft zoals voor bankieren, digitale (mantel) zorg, veilig wonen, telefoneren, winkelen, tv kijken, studeren en werken.

 

 

Juist, het internet wordt heel erg langzaam of loopt vast.

 

 

In Nederland zijn ruim 2,7 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun netwerk in de gemeente Gennep niet verder uitbreiden.

 

 

Daarom moeten we samen de krachten bundelen voor glasvezel. Want met glasvezel kunnen we de komende 40-50 jaar wel optimaal gebruikmaken van internet en tv. Je kunt je aanmelden als ambassadeur op www.gennepglasvezel.nl/vrijwilliger.

 

 

Verwant

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...

Gemeente Gennep

In Gennep werd een datalek ontdekt na een online enquête tussen 2 en 9 april 2024, waarbij persoonlijke gegevens zichtbaar waren. De gemeente reageerde...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....

Column

Benieuwd naar de laatste inzichten van Dwarsliggert? In zijn meest recente column Sloopkogel werpt hij een kritische blik op de delicate balans tussen vooruitgang...