Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Anke Sonnemans voorzitter Museum Het Petershuis Gennep

Gennep

Anke Sonnemans voorzitter Petershuis

Het Gennepse museum het Petershuis heeft een nieuwe voorzitter. Anke Sonnemans heeft de voorzittershamer ter hand genomen. Anke Sonnemans is in het Gennepse geen onbekende. Meer informatie op Gennep.News.

Anke Sonnemans is de nieuwe voorzitter van Museum Het Petershuis in Gennep. Ze is al actief in de lokale politiek en heeft zich in het verleden ingezet voor vluchtelingenzorg in de gemeente. Ze kent het museum goed, omdat ze het regelmatig bezocht om vluchtelingen kennis te laten maken met de lokale geschiedenis en cultuur.

 

 

Anke zegt dat het museum een belangrijke rol speelt in de gemeenschap en dat ze zich graag wil inzetten voor de vrijwilligers die het museum draaiende houden.

 

 

Museum Het Petershuis

 

 

Museum Het Petershuis is een streekmuseum dat zowel archeologische vondsten als hedendaagse kunst uit de regio tentoonstelt. Het museum richt zich op zowel volwassenen als kinderen en heeft een vaste expositie over de geschiedenis van Gennep en omgeving, evenals wisselexposities met verschillende thema’s.

 

 

Het museum bezit ook een collectie historisch en modern keramiek en is toegankelijk voor wetenschappelijk onderzoek. De archeologische collectie is digitaal ontsloten en het interieur van het museum is recentelijk vernieuwd. Het Petershuis is een belangrijk cultureel centrum voor bezoekers uit de regio.

 

 

Komend jaar zal het museum opnieuw worden ingericht en zich opnieuw focussen op educatie. Het is ook altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Een van de belangrijkste tentoonstellingen dit jaar zal een retrospectief zijn van de Heijense beeldhouwer Peter Roovers.

 

 

VIDEO: Vrijwilligerswerk in een museum

 

 

Anke volgt Ingrid Voncken op als voorzitter, die op 1 januari 2022 aftrad. Tijdens het afgelopen jaar was bestuurslid Andries Knevel interim-voorzitter. Nu het bestuur weer compleet is, zal het zich bezighouden met het bepalen van de toekomst van het museum.

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...