Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

iov plus magazine, arie de groot, gennep, stadhuis, maaskemp, tussen de maas en de nier, langste baileybrug, mijn favoriete plek

Gennep

Arie de Groot in Plus Magazine

Lokale held Arie de Groot, Gennepse bakker in ruste, deelt zijn persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bouw van de langste baileybrug in Plus Magazine. Het artikel benadrukt het belang van het bewaren van historische herinneringen.

In het meest recente nummer van Plus Magazine schittert Arie de Groot, de bekende en geliefde Gennepse bakker in ruste, als een lokale held. In een aangrijpend artikel deelt de 85-jarige Arie zijn persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de monumenten die een blijvende herinnering vormen aan een belangrijk stukje geschiedenis.

 

Het artikel, dat te vinden is in de rubriek Mijn favoriete plek, neemt lezers mee terug in de tijd, naar het jaar 1945. Arie de Groot vertelt over de bouw en het belang van de langste baileybrug van de Tweede Wereldoorlog, die gebouwd werd tussen Oeffelt en Gennep.

 

VIDEO: Monumenten Oeffelt en Gennep eren oorlogshelden

 

Deze brug speelde een cruciale rol bij de bevrijding van de regio en staat symbool voor de moed en vastberadenheid van degenen die betrokken waren bij deze gevaarlijke onderneming.

 

Arie weet als geen ander hoe belangrijk het is om de geschiedenis en de herinneringen aan deze cruciale periode in leven te houden. Zijn persoonlijke verhaal en zijn betrokkenheid bij het behoud van deze monumenten zijn inspirerend en van onschatbare waarde voor de gemeenschap.

 

 

Plus Magazine staat bekend om zijn betrouwbare en praktische informatie en biedt lezers de mogelijkheid om te worden geadviseerd en geïnspireerd op verschillende gebieden, waaronder Geld en Recht, Mens en Samenleving, Gezondheid, Lifestyle, cultuur en reizen. Het oktobernummer belicht niet alleen Arie’s verhaal, maar bevat ook veel andere artikelen en inzichten.

 

Voor iedereen die geïnteresseerd is in dit bijzondere verhaal en andere inhoud in Plus Magazine, is het tijdschrift verkrijgbaar bij Primera aan de Zandstraat in Gennep.

 

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...