Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Auto rijdt terras Stadsherberg op

Een auto is woensdagavond rond tien uur het terras van De Stadsherberg in de Zandstraat in Gennep opgereden. Zeker vijf mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt, een andere gewonde moest in het ziekenhuis behandeld worden, meldt de politie. Alle gewonden verkeren buiten levensgevaar. De bestuurder ging er met zijn zwaar beschadigde auto vandoor maar inmiddels aangehouden en wordt binnenkort verhoord.

 

 

 

 

Lachgas

 

 

Meerdere tafels en bloembakken lagen na het incident omver. Ook de brandweer en ambulancediensten kwamen ter plaatse en hebben gewonden verzorgd. De helikopter van de politie heeft gezocht naar de gevluchte inzittenden van de auto. Volgens ooggetuigen was de bestuurder, die is doorgereden nadat twee mensen uitstapten, onder invloed van lachgas. Een motief is nog onduidelijk. Het is ook niet bekend of de automobilist doelbewust op het terras is ingereden of dat er sprake is van een ongeluk. Nader onderzoek moet dat uitwijzen.

 

 

 

 

Geschrokken

 

 

Willibrord van Beek laat weten enorm geschrokken te zijn van wat er is gebeurd, hij leeft mee met de gewonden en het team van de Stadsherberg.

 

 

Het is verschrikkelijk dat dit gebeurt, net nu de terrassen weer open mogen.

 

 

 

 

Foto: Siebe Lamers van GennepNews

 

 

Reacties