Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Banksy-werk op Museum Het Petershuis

Gennep

Banksy-werk op Museum Het Petershuis

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant van Museum Het Petershuis in Gennep. Meer informatie op Gennep.News.

In een onverwachte wending is zaterdagochtend een nieuw werk van kunstenaar Banksy ontdekt op de zijkant van Museum Het Petershuis in Gennep.

 

Het beeld toont een familie ooievaars die hun blik afwenden van de echte ooievaars bovenop het oude stadhuis. De snavels wijzen richting Martinustoren. Het werk kan worden gezien als een commentaar op de manier waarop Gennep de ooievaars inzet als toeristische trekpleister.

 

Volgens Banksy is het ongepast om levende wezens als attractie te gebruiken. In plaats daarvan zou het beter zijn om musea te bezoeken voor culturele en educatieve ervaringen, aldus de kunstenaar.

 

Banksy

 

Banksy is een anonieme Engelse kunstenaar, politiek activist en filmmaker. Zijn werk wordt vaak gezien als een commentaar op de maatschappij en de politiek, met een scherpe kritiek op onderwerpen zoals oorlog, kapitalisme, autoriteit en milieu.

 

Volgens Anke Sonnemans, voorzitter van het museum, was er geen enkele aanwijzing dat het werk er zou komen:

 

“We waren compleet verrast toen we het zagen. Het is een eer dat een kunstenaar van Banksy’s statuur ons museum heeft uitgekozen als canvas voor zijn werk.”

 

Banksy’s werk wordt vaak in de openbare ruimte geplaatst, zoals op muren, gebouwen en bruggen, in de vorm van graffiti of street art. De artiest is wereldwijd bekend geworden door zijn anonimiteit en het feit dat zijn werken vaak snel weer verdwijnen, wat de waarde ervan doet toenemen.

 

Toerisme

 

De gemeenschap in Gennep is in shock na de ontdekking van het werk. Veel inwoners zijn trots op de beroemde ooievaarspopulatie van de stad, en zien het werk als kritiek op hun manier van leven. Burgemeester Hans Teunissen:

 

“Het is een oogopener, het laat ons wel nadenken over hoe we met onze ooievaars omgaan maar ook hoe we toerisme in deze gemeente aanpakken.”

 

Het werk is momenteel te zien op de zijkant van Museum Het Petershuis aan de Torenstraat, en is toegankelijk voor publiek. Er wordt ironisch genoeg verwacht dat het veel bezoekers zal trekken, maar ook een debat zal ontketenen over de rol van toerisme en ooievaars in Gennep.

 

 

Verwant

Gennep

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de Ooievaars-Tekenwedstrijd, georganiseerd door Tourist Info Gennep. Het evenement trok een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en grootouders....

Gennep

Van 17 juli tot en met 29 juli wordt het jaarlijkse Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival gehouden in het pittoreske Gennep. Op verschillende bijzondere locaties...

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...

Column

In Gennep waait een financiƫle storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder...