Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Melkgeit

Gennep

Bèh! Zoveel geiten wonen er in Gennep

In Gennep wonen maar liefst 5.000 geiten. Wij komen nooit een geit tegen, dus waar wonen al die geiten dan? Volgens het onderzoek zijn er 6 geitenhouderijen in deze gemeente, met gemiddeld 835 geiten per bedrijf. Dit blijkt uit meest recente cijfers van de Landbouwtelling van het CBS. Meer info op www.Gennep.News.

Afgelopen week werden de cijfers van het aantal geiten in Nederland bekendgemaakt. Momenteel staan er bijna 588.000 geiten in de wei of op stal. Dat is tien procent meer dan in 2017. Het grootste gedeelte hiervan is melkgeit.

 

In Gennep wonen maar liefst 5.000 geiten. Wij komen nooit een geit tegen, dus waar wonen al die geiten dan? Volgens het onderzoek zijn er 6 geitenhouderijen in deze gemeente, met gemiddeld 835 geiten per bedrijf.

 

Geitenstapel

 

Ieder jaar telt het statistiekbureau het aantal dieren op de Nederlandse veehouderijen. Het aantal geiten is sinds 2000 bijna onophoudelijk gestegen. Alleen in 2009 daalde het aantal geiten als gevolg een Q-koortsuitbraak, waardoor duizenden beesten op besmette bedrijven geruimd moesten worden.

 

Bouwstop

 

Bouwstop geitenhouderijen

 

Mensen die binnen twee kilometer van een geitenhouderij wonen, lopen meer kans op longontsteking dan gemiddeld. Er was al sprake van een verband, een recentere vervolgstudie toont dit opnieuw aan. Bij de analyses is gebruikgemaakt van gegevens uit de elektronische patiëntendossiers van huisartsen in het oosten van de provincie Noord-Brabant en het noorden van de provincie Limburg.

 

Provinciale Staten van Limburg gaat, na de provincies Noord-Brabant en Gelderland, Utrecht en Overijssel, een bouwstop voor de geitenhouderijen instellen.

 

Verwant

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gennep

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij...

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...