Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Bewoners Norbertus op zoek naar maatjes

Diverse bewoners van de zorgcentra van Pantein in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op zoek naar een maatje. Iemand die regelmatig samen met hem/haar iets onderneemt.

 

 

 

 

Marieke Nillesen (40) is het maatje van Mia Waltman (82). Ze nam zo’n twee jaar geleden contact met een zorgcentrum van Pantein op, omdat zij naast het moederschap ook graag iets voor ouderen wilde doen. Zij werd het maatje van Mia Waltman en bezoekt haar sindsdien iedere woensdagochtend. Marieke Nillesen:

 

 

Ons eerste contact vond ik spannend, maar ik kreeg al snel een band met Mia en ben inmiddels nauw betrokken bij haar leven.

 

 

Bewoners van Norbertus zorgcentrum zijn blij met bijvoorbeeld korte wandelingen, maar het personeel heeft daar geen tijd voor. Daarom wordt er gezocht naar wandelmaatjes. Mensen die 1 tot 4 keer per maand bereid zijn om een ommetje te maken met een bewoner. Foto: Ed van Alem

 

 

Marieke en Mia gaan regelmatig samen op pad. Mia vertelt:

 

 

We gaan dan winkelen of naar de bakker in het dorp voor koffie met iets lekkers. Dat vind ik hele fijne uitjes, in m’n eentje doe ik dat niet zo snel.

 

 

Marieke ondersteunt Mia ook bij het onderhouden van haar contacten. Mia is actief op Facebook en Marieke helpt haar om berichten naar vrienden te sturen. Mia kijkt echt naar de bezoekjes van Marieke uit:

 

 

Ik mis haar als ze er niet is.

 

 

Foto: Ed van Alem

 

 

Ook voor Marieke betekent het contact met Mia veel.

 

 

Het heeft me zelfs geïnspireerd om de opleiding begeleider specifieke groep te gaan volgen.

 

 

Maatjes

 

 

Heb je interesse om een maatje van een bewoner van een zorgcentrum van Pantein te worden? Kijk dan voor meer info op thuiszorgpantein.nl.

Reacties