Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Speelotheek Gennep Kobi

Corona

Bibliotheek: “We mogen weer!”

De corona-maatregelen versoepelen en daardoor kunnen de deuren van de bibliotheek steeds een stuk verder open. Er zijn weer meer activiteiten mogelijk, en er is een gloednieuwe Speelotheek! Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

De corona-maatregelen versoepelen en daardoor kunnen de deuren van de bibliotheek steeds een stuk verder open. Er zijn weer meer activiteiten mogelijk, en er is een gloednieuwe Speelotheek!

 

 

In de Speelotheek mogen we Kobi verwelkomen, een vrolijk beestje dat je uitnodigt om naast boeken ook speelgoed te komen lenen. Het speelgoed en speelleermateriaal is in diverse categorieën ingedeeld, waaronder Taal/Rekenen, Bouwen, Fantasie en Digitaal. Ook is er nieuw buitenspeelgoed aan de collectie toegevoegd. Ook hebben we een nieuw Digiprentpunt, een tablet waar educatieve spellen op staan en prentenboeken. Puck Senders, klantadviseur in de vestiging Gennep:

 

 

Het Digiprentpunt is een groot succes. We zien dat veel ouders nieuwsgierig mee kijken met hun kinderen die als vanzelfsprekend de tablet bedienen. Vaak ontstaan er leuke gesprekken tussen ouder en kind.

 

 

Terugkijken: InZicht

 

 

Als je als kind gek bent op computers en techniek, als je graag wilt ontwerpen en robots super interessant vindt, dan kun je hier lekker mee aan de slag tijdens de Techlab Club. De eerste les start op 21 september en in dit blok van zes weken zullen we aan de gang gaan met Robotica.

 

 

Kun jij jouw robot programmeren zodat deze als snelst over de finish gaat?

 

 

Ook de volwassen activiteiten mogen weer plaatsvinden. Een voorbeeld daarvan is de Walk en Talk bijeenkomst op woensdagochtend 15 september. Tijdens de week van de loopbaan is Erie Loman te gast. Zij gaat met de aanwezigen in gesprek over competenties en hoe goed je jezelf kent. Want des te beter jij jezelf kent, des te beter kun je jezelf verkopen bij een werkgever. Om jezelf te leren kennen kan het maken van testen soms enorm helpen. Voor meer informatie kun je terecht in de agenda op de website van BiblioPlus.

 

 

Tijdens de corona lockdown hebben we flink in onze openingstijden moeten schrappen. Gelukkig kunnen we melden dat we vanaf oktober weer een ochtend open gaan.

 

 

De vrijdagavond komt per 1 september te vervallen. In plaats daarvan openen de deuren op donderdagavond tot 19.00 uur. Ook zal per 1 oktober de bibliotheek op vrijdagochtend de deuren openen.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep staat voor de uitdaging van het verduurzamen van rode energielabels in openbare gebouwen, waarvan veel monumenten zijn. Het gebrek aan snelheid in deze...

Gemeente Gennep

De leesvaardigheid van achtstegroepers in Gennep is de afgelopen jaren licht gedaald, volgens cijfers van DUO. De zorgwekkende trend weerspiegelt ook een bredere achteruitgang...

Gennep

BiblioPlus organiseert een gratis lezing door Wies Simons over zelfliefde en zelfzorg op 16 oktober in Bibliotheek Gennep. De avond biedt praktische inzichten en...

Gennep

In Gennep wordt een poppenkastvoorstelling genaamd 'Weet je wie ik ben?' gehouden, waarin op een speelse manier dementie wordt behandeld. Deze voorstelling is een...