Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Bijdrage voor Gennepse Jeugdjoekskapel D’r ân

Bijdrage voor Gennepse Jeugdjoekskapel D’r ân

 

 

Op zondag 6 november was er bij Brasserie ‘t Geveltje Gennep iets bijzonders aan de hand. Behalve dat er een wijn- en spijsmiddag was, werden de gasten getrakteerd op een muzikale onderbreking. Nieuwe jeugdjoekskapel Gennep D’R AN! was uitgenodigd om voor het eerst op te treden. Wat zij niet wisten, was dat het georganiseerd was zodat zij uit handen van Peter Jetten de opbrengsten van de Prinsenwijn aangeboden kregen en als klap op de vuurpijl stond hij zijn persoonlijke schellebom af.

 

 

Peter Jetten zorgt ieder jaar voor de verkoop van prinsenwijn: lekkere wijnen met de etiketten van de prinsen uit de Gemeente Gennep. De opbrengst gaat traditioneel naar een goed doel en bij voorkeur met bestemming voor jeugd. Samen met Stefan Vloet van ’t Geveltje had hij het plan opgevat om JJG D’R AN te steunen. Beide zijn wijn- en carnavalsliefhebber en juichen het toe dat jeugd actief deel kan nemen. Tijdens de wijn- en spijsmiddag werden de gasten door Het Stadscomité uitgenodigd om buiten te genieten van een vrolijk stukje muziek dat de nieuwe joekskapel verzorgde. Het was zo aanstekelijk dat een van de jongste toehoorders direct besloot om mee te doen. Vervolgens kreeg Peter het woord en stelde hij de opbrengst van de prinsenwijn ter beschikking aan het jeugdige gezelschap. Hij voegde eraan toe zelf niet muzikaal te zijn en dat hij het fantastisch vindt dat er in Gennep een laagdrempelig initiatief is ontstaan voor jeugd die graag muziek maakt. Daarnaast bood hij zijn eigen schellebom aan waar hij warme herinneringen aan heeft, zodat die weer goed tot z’n recht kan komen.

 

 

Er is nog ruimte voor deelnemers. De repetities zijn op zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in Buurthuis VanOns Gennep aan Norbertplein 3 in Gennep (gemeente).

 

 

JJG D’R AN! zorgt voor begeleiding, repetitieruimte, bladmuziek, optredens, kleding en een slotactiviteit aan het eind van het seizoen. Dus heb je hier zin in en ben je beschikbaar tijdens carnavalsactiviteiten, dan kun je je aanmelden.

 

 

Aanmelden kan via het formulier op www.jeugdjoekskapelgennep.nl of via info@jeugdjoekskapelgennep.nl.

 

 

Reacties