Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Bijna iedereen een verkeersdiploma

Van de 184 basisschoolleerlingen die afgelopen donderdagochtend in Gennep aan de praktische verkeersproef hebben meegedaan, is bijna iedereen geslaagd. Slechts twee leerlingen ontvingen geen verkeersdiploma. Deze twee krijgen volgend jaar een herkansing als zij in groep 8 nogmaals aan deze proef mogen meedoen.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Acht van de negen basisscholen uit de gemeente Gennep hebben aan deze verkeersproef meegedaan. Eén school doet vanwege een combigroep 7/8 een keer in de twee jaar mee. In Gennep vond de laatste praktische verkeersproef in de serie van dit kalenderjaar plaats. De gemeenten Bergen en Mook en Middelaar waren al eerder aan de beurt geweest.

 

 

 

 

De organisatie in Gennep ligt bij een ouderwerkgroep, Veilig Verkeer Nederland (VVN), de gemeente Gennep en dit jaar basisschool De drie vijvers uit Milsbeek. De gemeente Gennep had de hulp van twee BOA’s ingeroepen om voor de start van de verkeersproef de fietsen van de leerlingen te controleren. Dat gebeurde bij de entree van de Megafoon bij ‘t Hökske.

 

 

View this post on Instagram

#verkeersexamen #VVN #Gennep #GennepNews

A post shared by Gennep News (@gennepnews) on

 

 

Controleposten

 

 

Langs de route waren diverse controleposten opgesteld die nauwkeurig de verrichtingen van de leerlingen beoordeelden. De controleposten bestonden uit leerlingen van het Elzendaalcollege die de informatie digitaal via een smartphone opsloegen en uit ouders die als extra controle de gegevens op papier noteerden. De verwachting is dat op termijn de digitale controle de papieren controle zal overnemen. De route was vooraf in de klas en via het ouderportaal van de scholen d.m.v. een Powerpoint-presentatie te bekijken.

 

 

De te rijden route moest aangepast worden vanwege werkzaamheden bij de rotonde aan de kop van de Weverstraat. Daar wordt momenteel een fietstunnel gerealiseerd zodat fietsers in de toekomst geen gebruik meer van deze rotonde hoeven te maken.

 

 

Reacties