Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Bijzonder: kunst op de Niersdijk

Dinsdag werd op de Niersdijk achter de Martinuskerk in Gennep een bijzonder kunstwerk geplaatst. Panta is gemaakt door Atelier Van Lieshout en onderdeel van het project Kapellenbaan van Stichting Cultuur Zonder Grenzen.

 

 

Gisteren werd op de #Niersdijk in Gennep een bijzonder #kunstwerk geplaatst! Het kunstwerk is gemaakt door Atelier Van Lieshout en is onderdeel van het project Kapellenbaan van Stichting Cultuur Zonder Grenzen.

Geplaatst door Gemeente Gennep op Woensdag 7 oktober 2020

 

 

Joep van Lieshout

 

 

Beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout uit Ravenstein is van een van Nederlands meest succesvolle kunstenaars. Hij maakt objecten die zich bevinden op de grens tussen beeldende en toegepaste kunst zoals de serie Hard Edge. Doordat zijn objecten vaak functioneel zijn, veroorzaakt hij (bewust) verwarring bij de beschouwer van zijn werk. Zijn werk in Gennep is onderdeel van een route van moderne veldkapellen die aan het ontstaan is, de Kapellenbaan.

 

 

Panta betekent ‘alles’ en is afgeleid van het klassieke Griekse begrip Panta Rhei (alles stroomt en beweegt). Meer info: https://gennep.news/nieuws/gennep/bijzonder-kunst-op-de-niersdijk/

Geplaatst door Gennep News op Donderdag 8 oktober 2020

 

 

Kapellenbaan

 

 

Het grensverleggend project combineert verschillende kunstwerken rondom het thema Stilte en bezinning met diverse wandelroutes in de regio van Cuijk, Gennep en Boxmeer. Fijn als je even tot jezelf wilt komen in een tijd van wereldwijde hectiek, bijvoorbeeld. De kunstwerken van de gerenommeerde artiesten dienen als eigentijds kapel en vormen ijkpunten in een mooi landschap.

 

 

Kunst voor de ziel

 

 

Panta

 

 

Volgens Van Lieshout is het kunstwerk Panta een ultieme plek van rust, reflectie en bezinning. Panta betekent ‘alles’ en is afgeleid van het klassieke Griekse begrip Panta Rhei (alles stroomt en beweegt).

 

 

 

 

Bron en foto: facebook.com/gemeentegennep

 

 

Reacties