Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Bolders Loswal moeten weg

De bolders (aanlegpalen) op de Loswal, gelegen aan de Maas ten noorden van de Maasbrug en bereikbaar via de Veerstraat, zullen worden verwijderd om de recreatieve mogelijkheden in het gebied te verbeteren. Waarom lees je op Gennep.News.

De bolders (aanlegpalen) op de Loswal, gelegen aan de Maas ten noorden van de Maasbrug en bereikbaar via de Veerstraat, zullen worden verwijderd om de recreatieve mogelijkheden in het gebied te verbeteren.

 

Het besluit is genomen na constatering van overlast veroorzaakt door langdurig aanmerende binnenvaartschepen. Sinds de herinrichting van de Loswal in 2014 als recreatiegebied met bankjes, klautertoestellen en bolders, hebben binnenvaartschippers regelmatig gebruik gemaakt van de Loswal als aanmeerplek, waardoor de recreatieve ervaring voor lokale inwoners en bezoekers verstoord werd.

 

Recreatie

 

De verwijdering van de bolders is gebaseerd op het feit dat de constructie van de Loswal niet geschikt is voor grotere schepen, wat schade aan de wal veroorzaakte. Het weghalen van de bolders voorkomt verdere schade en maakt de Loswal weer aantrekkelijk voor recreatie, met vrij uitzicht op de Maas en de omgeving.

 

Alternatieve aanmeerlocaties worden geboden voor zowel beroepsvaart als pleziervaart. Beroepsvaart kan gebruik maken van de Rijksvluchthaven, en pleziervaart kan terecht in nabijgelegen jachthavens.

 

Het verwijderen van de bolders handhaaft een bestaand verbod op aanmeren op de Loswal, zoals vastgesteld in het Binnenvaartpolitiereglement. Het college verwacht geen juridische procedures als gevolg van dit besluit. De bolders zullen binnen drie weken worden verwijderd nadat het college officieel akkoord is gegaan met het voorstel.

 

Verwant

Ottersum

Het graf van een Nederlandse KNIL-militair en zijn Indonesische vrouw is onlangs toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst van Gennep. Deze erkenning komt voort uit...

Gennep

Gennep vervangt een leegstaand bedrijfsgebouw en fitnesscentrum in het centrum door een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig betaalbare woningen. De huurprijzen variëren van 800...

Gemeente Gennep

Inwoners van Gennep krijgen toegang tot videorechtspraak voor bewindzaken, waardoor ze reistijd en kosten naar Roermond kunnen vermijden. Deze nieuwe optie is beschikbaar sinds...

Gennep

Een geslaagde reünie in 't Trefcentrum in Gennep bracht voormalige leden van jeugdsoos 't Trefcentrum samen. De avond was gevuld met warme herinneringen, ontmoetingen...