Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Broodbakclub Gennep bakt ze bruin

De Gennepse Broodbakclub is afgelopen zaterdag voor het eerst naar buiten getreden. Naast de podiumwagen op de Markt werden onder subtropische temperaturen heerlijke broodjes gebakken en geproefd. Gina bakte platte broodjes die naar meer smaakten.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Het was de bedoeling om de platte broodjes in de zelfgemaakte bloempotovens te bakken, maar de weersomstandigheden waren van dien aard dat gekozen is voor een op hout gestookte pizzaoven. Naast het proeven van de heerlijke broodjes werd aan de bezoekers gevraagd naar hun verhalen en ervaringen met brood. Verhalen die door de broodbakclub worden opgetekend en op termijn tot een bijzondere publicatie moet leiden.

 

 

 

 

Brood is van oudsher en in grote delen van de wereld een basisvoedsel en kent een grote verscheidenheid aan vorm en smaak. Over dit bijzondere product valt dus best veel te vertellen. En als mensen uit verschillende landen elkaar ontmoeten, kunnen ze ook verhalen vertellen over hoe zij geleerd hebben brood te maken en bij welke gelegenheden ze het eten.

 

 

Het jaar 2019 is uitgeroepen tot het Jaar van de Ontmoeting. Daar sluit de Gennepse broodbakclub bij aan door juist nu naar buiten te treden om zo de verbinding met andere culturen binnen Gennep te zoeken en mogelijk te maken.

 

 

Was de start afgelopen zaterdag tijdens de Wereldmuziekdag van SumMmertime, zaterdagmiddag 6 juli bakt de broodbakclub om 15.00 uur op de binnenplaats van Museum Het Petershuis, tijdens de opening van de expositie Ontmoeting 2. Verder zijn de vrijwilligers van de broodbakclub op de Open Monumentendagen op 14 en 15 september present bij Kasteel Heijen.

 

 

Vrouwen en mannen die mee willen doen met de Gennepse broodbakclub, kunnen zich aanmelden via broodbakclub@gmail.com. Meer info is ook te vinden op hun facebookpagina of Stichting Evenementen Gennep.

 

 

Reacties