Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Burgemeester ontbijt met leerlingen

Ontbijten met de burgemeester Hans Teunissen, dat kan niet iedereen zeggen! Maar een selecte groep basisschoolleerlingen uit de hele gemeente Gennep had dit wel mooi voor elkaar gespeeld op woensdagochtend 5 oktober.

 

 

Direct na het ontbijt mochten er vragen gesteld worden aan de burgemeester. Doel van dit ontbijt was om ouders, verzorgers en kinderen bewust te maken over de noodzaak van een gezond ontbijt voordat je naar school gaat. Het blijkt dat er kinderen zijn die zonder ontbeten te hebben op school verschijnen.

 

 

 

 

Voedsel zorgt niet alleen voor de groei, maar ook dat de hersenen beter gaan functioneren. Deze horen ook gevoed te worden. Maar liefst 20 % van de energie uit voedsel die we binnenkrijgen gaat naar onze hersenen. En dat is hard nodig, want je moet kunnen presteren op school, op je werk. Onvoldoende voeding kan leiden tot cognitieve problemen zoals concentratie of vergeetachtigheid.

 

 

Het is belangrijk om in kaart te brengen om welke reden kinderen geen ontbijt gebruiken. Dat kan verschillende oorzaken hebben; telkens (te) laat om te ontbijten, ‘s ochtends niets door de keel kunnen krijgen, of omdat er geen voedsel in huis is. Voor dat laatste; er heerst stille armoede waarvan de omvang niet bekend is.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

 

Maar deze ochtend mochten de kinderen vooral allerlei vragen stellen en die gesprekken waren af en toe best wel verhit. Zo werd er gevraagd wat de burgemeester vroeger wilde worden. Daarop antwoordde hij:

 

 

Ik wilde eigenlijk stuurman op een groot schip worden.

 

 

Maar daar hoor je de juiste vakken voor gevolgd te hebben. Dan blijft er alleen maar het vak burgemeester over. En wanneer in Milsbeek de hondenspeelplaats komt? Dat zou de burgervader aan Frank Pubben gaan vragen. Want die heeft dat in zijn portfolio.

 

 

Kermis

 

 

Het meest verhitte onderwerp was toch wel de kermis. De kinderen hadden gehoord dat er een bepaalde attractie niet meer terug zou komen. Of de burgemeester hier meer van af wist? En waarom de kermis haast nooit tegelijk met de herfstvakantie valt. En of de burgemeester van een tosti houdt.

 

 

De mooiste vraag was wel of de ambtsketting zwaar is. Daarom hing burgemeester Teunissen de ketting heel plechtig om de nek van de vraagstelster. Misschien onze ooit toekomstige burgermoeder.

 

 

Reacties