Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Burgemeester De Koning legt ambtsketen neer

De burgemeester van gemeente Gennep, Peter de Koning, heeft bekendgemaakt om zijn ambt na de zomer neer te leggen. In de huidige constellatie van dit college ziet De Koning geen ruimte meer waarde toe te voegen. Meer info: www.Gennep.News.

De burgemeester van gemeente Gennep, Peter de Koning, heeft bekendgemaakt zijn ambt na de zomer neer te leggen. Binnen het huidige college ziet De Koning geen ruimte meer waarde toe te voegen.

 

 

Dat liet hij maandagavond, aan het einde van de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces, in een duidelijk statement weten.

 

 

Ruim zeven jaar geleden heb ik met volledige inzet en grote betrokkenheid de verantwoordelijkheid genomen als burgemeester van Gennep. Met veel positieve energie. Met veel mooie momenten voor onze gemeente.

 

 

De afgelopen maanden merkt de burgemeester veranderingen in het bestuursklimaat en in de bestuurscultuur binnen de gemeente Gennep.

 

 

Belemmert

 

 

Verandering kan dynamiek brengen. Maar hier heb ik moeten ervaren dat het mijn functioneren als burgemeester, in toenemende maten, belemmert.

 

 

Met het huidige college ziet de burgemeester geen ruimte meer de waarde toe te voegen die we van hem gewend waren. Met als gevolg dat De Koning, na eigen zeggen, niet langer optimaal de taken en verantwoordelijkheden van de functie burgemeester van Gennep kan invullen.

 

 

En zo wordt het onvermijdelijk dat ik in september dit mooie ambt zal moeten neerleggen.

 

 

Het college bestaat naast de burgemeester uit de wethouders Rob Peperzak (CDA), Peter Lucassen (SP) en Janine van Hulsteijn (VVD). Deze coalitie bestuurt Gennep sinds april 2018.

 

 

Burgemeester Peter de Koning eindigt met een woord van dank voor de zeven mooie jaren, en het vertrouwen dat de raad in hem gesteld heeft.

 

 

Zoals laatstelijk nog expliciet bij mijn recente herbenoeming.

 

 

Burgemeester beëdigd

 

 

Peter de Koning

 

 

 

 

De Koning is lid van de VVD en woont in Milsbeek. Hij was van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Ridderkerk. Sinds 2010 was hij wethouder in de Brabantse gemeente Steenbergen tot hij in 2012 Marlies de Loo opvolgde als burgemeester van gemeente Gennep.

 

 

Positief advies gemeenteraad over herbenoeming burgemeester De Koning

 

 

Vertrouwenscommissie

 

 

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die gaat over benoemingen van burgemeesters, gaat met de gouverneur van Limburg bekijken hoe en wanneer de opvolging geregeld kan worden. Twan Reintjes, voorzitter van de commissie, dankt De Koning voor zijn inzet bij de vele zaken die onder zijn burgemeesterschap tot stand zijn gekomen.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/photos/a.836375116394134/2598321030199525/?type=3&theater

 

 

Zijn rol als burgervader heeft hij op een prima wijze ingevuld.

 

 

De raad prijst volgens Reintjes unaniem zijn aanpak als crisismanager bij het laagwater van de Maas in 2017.

 

 

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...