Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Burgemeester beëdigd

Peter de Koning is vanmiddag door gouverneur Theo Bovens beëdigd voor een nieuwe termijn als burgemeester van Gennep. De beëdiging vond plaats in het provinciehuis van Maastricht.

 

 

 

 

Peter de Koning

 

 

Peter de Koning is sinds juni 2012 burgemeester van de gemeente Gennep. Een burgemeestersbenoeming heeft de duur van zes jaar, maar de burgemeester kan één of meer keer voor een zelfde periode worden herbenoemd. De Koning is lid van de VVD en woont in Milsbeek. Hij was van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Ridderkerk. Sinds 2010 was hij wethouder in de Brabantse gemeente Steenbergen tot hij in 2012 Marlies de Loo opvolgde als burgemeester van gemeente Gennep.

 

 

 

 

Zie ook:
Positief advies gemeenteraad over herbenoeming burgemeester De Koning
Burgemeester wil in aanmerking komen voor herbenoeming

 

 

 

 

Benoemingsprocedure

 

 

De benoemingsprocedure staat in de Grondwet en in de Gemeentewet. Koning Willem-Alexander benoemt burgemeesters op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Kajsa Ollongren) en na aanbeveling van de gemeenteraad.

 

 

Burgemeester Peter de Koning naast Koning Willem-Alexander en Gouverneur Theo Bovens tijdens de opening van de nieuwe IVC fabriek van CNC in Milsbeek. Foto: Jan Tomasila van GennepNews

 

 

Reacties