Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Burgemeestersontbijt voor basisschoolkinderen

Gennep geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

 

 

 

 

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt nodigt burgemeester Peter de Koning 30 leerlingen van 7 basisscholen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het stadhuis. Deze ochtend maken zij kennis met elkaar en geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

 

 

Heel gezellig met mooie muziek door kinderen van De Heggerank en vele vragen aan en over de burgemeester!

 

 

 

 

Burgemeestersontbijt

 

 

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

 

 

 

 

Jeugdcultuurfonds

 

 

Het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar het Jeugdcultuurfonds met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

 

 

Bekijk ook de video van De Gelderlander:

 

 

 

 

Foto: twitter.com/BgmGennep

 

 

Reacties