Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Buslijn 86 Gennep-Goch gaat van start

Vanaf 10 december 2017 gaat Arriva starten met de pilot ‘Buslijn 86 Gennep-Goch’. Deze buslijn gaat rijden vanaf Busstation Gennep via Siebengewald naar het treinstation in Goch, en visa versa.

 

 

De route wordt: Heijenseweg – Stiemensweg – Siebengewaldseweg – Brugfortstraat – Beltweg – Nieuweweg – Gaesdonckerstraße. In eerste instantie gaat Arriva gebruik maken van bestaande bushaltes en worden de voormalige Veolia-haltes ‘Bloksberg’ en ‘Maria Roepaan’ gereactiveerd.

 

 

Lijntaxi met 8-persoonsbusjes

 

 

Buslijn 86 zal worden uitgevoerd als een lijntaxi, met 8-persoonsbusjes, waarbij men een rit van te voren telefonisch dient te reserveren. Op deze lijntaxi geldt het normale OV-tarief. Meer informatie hierover volgt binnenkort via Arriva. Buslijn 86 wordt als een pilot van minimaal 1 jaar uitgevoerd.

 

 

Op basis van het gebruik (de reserveringen) en de ervaringen van de gebruikers (meldingen, klachten en wensen) zal eind 2018 een evaluatie plaatsvinden. Daarna wordt besloten of deze buslijn als definitieve buslijn (en in welke vorm) wordt ingezet in de dienstregeling 2019.

 

 

Mogelijke nieuwe bushaltes

 

 

In 2018 gaat de gemeente Gennep overwegen of er nieuwe bushaltes mogelijk zijn op de Stiemensweg (nabij het Elzendaalcollege) en de Siebengewaldseweg (nabij rotonde Hommersumseweg).

 

 

Voor meer informatie zie arriva.nl.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 8 november 2017.

Reacties