Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Cartografie Overkwartier van Gelre

Expositie

 

 

Vandaag woensdag 23 mei is het Gelders Erfgoedfestival Over Grenzen van Limburg begonnen. Tot en met 22 juli maakt het publiek op een laagdrempelige wijze kennis met Gelderse grensverhalen via onder meer theater, tentoonstellingen, lezingen en wandel- en fietsroutes.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Gennep wordt als onderdeel van het vroegere Overkwartier van Gelre nadrukkelijk bij dit Erfgoedfestival betrokken. Zo houdt Rien van den Brand op 24 mei een lezing over het Gelders verleden van het stadje Gennep en Mieke Hoogkamp op 31 mei een lezing over het onderwerp ‘Grenzeloze vrouwen en de Reformatie’. Beide lezingen vinden plaats in de raadzaal van het Gennepse stadhuis.

 

 

 

 

In de Kenniskeuken van BiblioPlus in Gennep kan men ‘s middags en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur de expositie ‘Cartografie van het Overkwartier van Gelre’ bekijken. Deze expositie toont 35 authentieke kaarten uit de 17e, 18e en 19e eeuw van Limburg, Brabant, Gelre en het Hertogdom Kleef. De kaarten zijn afkomstig uit een particuliere collectie en speciaal voor deze expositie beschikbaar gesteld.

 

 

Ook In Museum Het Petershuis worden in het kader van het erfgoedfestival diverse activiteiten gehouden. Zo worden kinderen gedurende deze twee maanden uitgenodigd het aantal vogels te tellen die zijn afgebeeld op het aardewerk in het museum. Wie het werkelijke aantal weet te benaderen, ontvangt een leuk aandenken van het museum.

 

 

Wie liever gaat fietsen of wandelen neemt Bezoekerscentrum Martinustoren als uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Beleef bijvoorbeeld Operatie Market Garden of Operatie Veritable of Keramiekstad Gennep of Spoorstad Gennep. Alle genoemde activiteiten zijn gratis.

 

 

Kijk voor de complete agenda, verhalen en achtergronden over dit Erfgoedfestival Over Grenzen van Limburg op www.erfgoedfestval.nl

 

 

Foto: Jan Wessels legt in de Kenniskeuken in Gennep de laatste hand aan de expositie ‘Cartografie van het Overkwartier van Gelre’

 

 

Reacties