Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Coen Cuijpers betreedt theaterpodium

Op vrijdag 31 maart 2019 begon Coen Cuijpers uit Gennep zijn epische hardloopreis van 72 marathons in 112 dagen naar Palermo. Geïnspireerd door zijn persoonlijke strijd met depressie, verspreidde hij geluk door vriendelijke daden onderweg. Nu deelt hij zijn inspirerende verhaal in de theatervoorstelling Rennen voor geluk.

Het was een bijzondere dag op vrijdag 31 maart 2019 toen Coen Cuijpers uit Gennep begon aan zijn ongelofelijke avontuur. Op de Markt in Gennep verzamelden zich vrienden, familie, bekenden en de lokale pers om hem succes te wensen.

 

Burgemeester Peter de Koning was er ook, samen met voorbijgangers die nieuwsgierig waren naar het verhaal van deze moedige sporter. Zelfs de ooievaars, die over De Markt cirkelden, leken hun nieuwsgierigheid niet te kunnen bedwingen terwijl Coen zich klaarmaakte voor zijn uitdaging.

 

De zon scheen helder boven Hotel De Kroon, waardoor de sfeer van hoop en opwinding alleen maar toenam. Het was een ontroerend afscheid, vergezeld van de melodieuze klanken van Coen’s tweelingbroer Paul Cherryseed.

 

Hardloopreis van geluk

 

Maar waarom al deze ophef? Coen was niet van plan om zomaar een eindje te gaan joggen. Nee, hij stond aan het begin van de epische Hardloopreis van geluk, van Gennep helemaal naar Palermo. Zijn inspiratie? Een eenvoudige vraag die een wereld van verschil maakte:

 

“Wat kan ik doen om jou blij te maken?”

 

Coen vroeg het aan zijn medeburgers en kreeg een overweldigende stroom aan reacties. Van knuffels voor bomen tot het opruimen van zwerfafval, Coen stond klaar om te handelen met een oprechte glimlach.

 

Rennen voor Geluk

 

Deze missie van vriendelijkheid en geluk ontsproot uit een persoonlijke worsteling met depressie jaren geleden. Maar met de steun van vrienden en de ontdekking van zijn liefde voor hardlopen, vond Coen zijn weg terug naar het licht.

 

Met zijn hardloopreis wilde hij niet alleen iets teruggeven aan anderen, maar ook zichzelf opnieuw uitvinden – en dat lukte op wonderbaarlijke wijze.

 

Theater

 

Nu, vijf jaar later, brengt Coen zijn inspirerende verhaal naar het theater met zijn voorstelling Rennen voor Geluk in Perdu te Amsterdam. Op donderdag 2 mei zal het publiek worden meegenomen op een reis van 88 minuten vol eenzaam hardlopen, ontroerende ontmoetingen en kostbare geluksmomenten. Kaarten zijn verkrijgbaar via Perdu.nl.

 

Op donderdag 9 mei 2024 zal het podium van Theater Santbergen in Hilversum het toneel zijn van Coen’s voorstelling.

 

Coen gaat het doen! Sterker nog, hij is al weg…

 

Foto: Claudia Kamergorodski

 

Verwant

Gennep

Paul Cherryseed, na anderhalf jaar ziekte, lanceert een emotioneel nieuw album via crowdfunding op Voordekunst. De liedjes, waaronder Graceful Swan en The Longest Road...

Milsbeek

De Vredestuin bevordert vrede en inclusie door maandelijkse activiteiten en een open ontmoetingsplaats te bieden voor bezinning en rust. Ondersteund door lokale gemeenschap en...

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Gennep

Op 30 november 2023 komt het Cultureel Café Sint Anthonis tot leven met een diverse mix van kunstvormen, waaronder een betoverend optreden van Cabarettrio...