Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Column: What ELsss?

Bedenkelijk tikkend met mijn nagel naast de laptop op mijn bureau knaagt het aan mijn resterend denkvermogen. Ik wil ook een politieke partij oprichten. Maar de naam. Wat voor naam? Moet het sterk zijn, moet het pakkend zijn, of moet de afkorting er toe doen? Zorgen om deze vragen.

 

 

Niet om het programma. Dat flans ik met wat fantasie wel in elkaar; minder belasting, hogere lonen, meer vakanties, korte werkweek, bloeiende economie gebaseerd op groen, gezond, veilig en goedkoop. Daarna hierover de wereld inlichten. Hmmm… Pindanootjes, dat lukt me wel.

 

 

En als ik gekozen word door de inwoners, dan wil ik ook op het bordes van het stadhuis verschijnen. Mèt een clutch waar ik een briefje in heb met verwensingen naar anderen toe. Wat Ollongren kan, kan ik ook. Met gemak.

 

 

Maar de naam. Die naam! V&D Lokaal, vrijheid en democratie lokaal? C&A, christelijk en aandachtig? B&B, betrokken en belevend? AH Heijen, anti haven Heijen? XTC, Xenofobie ‘t Centrum? DA, Democratische Armoede? H&M, havens en meer?

 

 

Dan word ik toch een beetje jaloers op de naam van EL Franko. Het lijkt gemakkelijk, maar het blijkt van niet. Veel afkortingen zijn al in gebruik of vergeven. OMG, ik denk dat ik het heb. OMG. Over Mijn Geld. Niet over het uwe. Ieder voor zich, God voor ons allen. En dan een pilsje pakken en wachten. Op God. Ik denk dat ik win.

 

 

Dwarsliggert

 

 

Reacties