Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kenniskeuken Gennep
Kenniskeuken Gennep

Gennep

Culturele Dans Ijo van start

Vorig jaar startte bij INTOS het project “En wat wil IK nu”, om vrouwelijke statushouders voor te bereiden naar werk. Groep 1 zette met succes het pop-up restaurant Zanoubia op, de tweede en laatste groep begint binnenkort met het geven van lessen in culturele dansen. Meer info op Gennep.News.

Vorig jaar startte bij INTOS het project En wat wil IK nu, om vrouwelijke statushouders voor te bereiden naar werk. Groep 1 zette met succes het pop-up restaurant Zanoubia op, de tweede en laatste groep begint binnenkort met het geven van lessen in culturele dansen.

 

 

Tijdens het project, begeleid door coaches van INTOS en Team Toegang van de gemeente Gennep, hebben de vluchtelingen zes trainingen gehad. Centraal stonden de vragen: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?” Daarna hebben de vrouwen verschillende bedrijven en instellingen bezocht, waaronder de gemeente Gennep, Biblioplus Mooiland, Destion en basisschool Maria Goretti. Het laatste onderdeel van het traject is het opzetten van een evenement, waarbij ontmoeten belangrijk is.

 

 

Ijo

 

 

Deze groep heeft ervoor gekozen danslessen te gaan geven uit verschillende culturen. De vrouwen hebben zichzelf de naam ‘Culturele Dans Ijo’ gegeven. Ijo is de Nigeriaanse naam voor ‘dans’. Met veel enthousiasme zijn ze zich aan het voorbereiden. Op 21 februari worden de aanwezigen ingewijd in de Nigeriaanse dansen, op 20 maart is de Antilliaanse cultuur aan de beurt en op 17 april kan men alles leren over de dansen uit Eritrea. Als het project succes heeft, zullen er meerdere avonden volgen. Alle lessen worden op vrijdagavond gegeven in de Kenniskeuken van Biblioplus aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep van 19.00 tot 21.00 uur.

 

 

Deelname is, inclusief koffie en thee, € 3,00 per keer.

 

 

Iedereen is van harte welkom!

 

 

Wie ook wil meebewegen in andere ritmes: graag van te voren aanmelden via cultureledansijo@hotmail.com.

 

 

Cultureel pop-up restaurant Zanoubia

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...