Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Culturele Dans Ijo van start

Vorig jaar startte bij INTOS het project En wat wil IK nu, om vrouwelijke statushouders voor te bereiden naar werk. Groep 1 zette met succes het pop-up restaurant Zanoubia op, de tweede en laatste groep begint binnenkort met het geven van lessen in culturele dansen.

 

 

Tijdens het project, begeleid door coaches van INTOS en Team Toegang van de gemeente Gennep, hebben de vluchtelingen zes trainingen gehad. Centraal stonden de vragen: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?” Daarna hebben de vrouwen verschillende bedrijven en instellingen bezocht, waaronder de gemeente Gennep, Biblioplus Mooiland, Destion en basisschool Maria Goretti. Het laatste onderdeel van het traject is het opzetten van een evenement, waarbij ontmoeten belangrijk is.

 

 

Ijo

 

 

Deze groep heeft ervoor gekozen danslessen te gaan geven uit verschillende culturen. De vrouwen hebben zichzelf de naam ‘Culturele Dans Ijo’ gegeven. Ijo is de Nigeriaanse naam voor ‘dans’. Met veel enthousiasme zijn ze zich aan het voorbereiden. Op 21 februari worden de aanwezigen ingewijd in de Nigeriaanse dansen, op 20 maart is de Antilliaanse cultuur aan de beurt en op 17 april kan men alles leren over de dansen uit Eritrea. Als het project succes heeft, zullen er meerdere avonden volgen. Alle lessen worden op vrijdagavond gegeven in de Kenniskeuken van Biblioplus aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep van 19.00 tot 21.00 uur.

 

 

Deelname is, inclusief koffie en thee, € 3,00 per keer.

 

 

Iedereen is van harte welkom!

 

 

Wie ook wil meebewegen in andere ritmes: graag van te voren aanmelden via cultureledansijo@hotmail.com.

 

 

Cultureel pop-up restaurant Zanoubia

 

 

Reacties