Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Culturele Markt

Sinds een aantal jaren zorgen Gennepse inwoners van allerlei nationaliteiten in ‘t Hökske voor de heerlijkste thuis bereide hapjes en gerechten. Voor een klein bedrag kunnen deze op deze markt geproefd worden. Zo’n kennismaking met gerechten uit andere landen vormt meteen de perfecte gelegenheid om een praatje te maken met de ‘koks’ uit die andere culturen. Zondag 14 april van 15.00 tot 19.00 uur kan iedereen hier hapjes uit de internationale keuken proeven en kennis maken met diverse culturen.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

 

 

Culturele mark

 

De culinaire talenten, want dat zijn het, komen veelal uit een vrouwengroep die elke dinsdagochtend op deze plek bij elkaar komt. Doel van deze ochtend is het uit het isolement halen van vrouwen, die mede doordat ze de Nederlandse taal amper spreken dagelijks thuis zitten.

 

 

Inmiddels groeit deze vrouwengroep uit tot een club voor alle vrouwen uit de gemeente Gennep waar gezellig samenzijn, spreken in de Nederlandse taal en met elkaar zinvolle activiteiten ondernemen, voorop staan.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2096611297248778

 

 

Eten speelt een hele belangrijke rol op deze culturele markt. Maar er is meer want er zijn ook diverse mooie producten te zien en te koop zoals kleding en tassen. En er zijn demonstraties met henna op handen, er zijn zelfgemaakte zalfjes en er zijn activiteiten voor kinderen. De opbrengst van alle verkoop is voor de verkopers.

 

 

 

 

Hoe meer mensen die zondag 14 april komen kijken, ruiken en proeven, des te succesvoller is deze Culturele Markt in ‘t Hökske in de Prinses Margrietstraat 22 in Gennep.

 

 

Wil je zelf iets aanbieden en anderen kennis laten maken met jouw product? Een tafel van 120 bij 80 cm kost vanwege het Jaar van de Ontmoeting 5 euro.

 

 

Reserveren kan bij Anke Sonnemans en Karin Roosenboom of via culturelemarkt@hotmail.com.

 

 

Reacties