Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Station Gennep

Gennep

Damp en staal, de eerste reis

Een reis terug in de tijd, een sprong in de toekomst, een verslag van de allereerste rit van de stoomtrein van Gennep naar Boxtel.

 

Datum: 15 juli 1873

 

Als enthousiaste reiziger heb ik lang uitgekeken naar deze dag, de allereerste rit van de stoomtrein van Gennep naar Boxtel. Het is een historisch moment waarbij ik deel mag uitmaken van een nieuwe vorm van transport die de wereld gaat verbinden.

 

Het station van Gennep is een prachtig gebouw met een hoog middengedeelte en twee vleugels die uitmonden in dwarsgebouwtjes met een zolderverdieping. Het is wit van kleur, net als de andere NBDS-stations, en straalt een gevoel van trots en moderniteit uit.

 

Het is moeilijk te geloven dat slechts een jaar geleden dit station, en de spoorlijn tot en met Goch, in gebruik werden genomen. Vandaag de dag worden we deelgenoot van een nieuw tijdperk van reizen, met de hoop dat dit netwerk zich zal uitbreiden en ons nog verder zal brengen.

 

Vol verwachting sta ik op het perron in Gennep, omringd door andere nieuwsgierige reizigers. Het geluid van fluitende vogels wordt al snel overstemd door het luid gebrul van de stoomlocomotief, die met witte rook uit zijn schoorsteen opdoemt aan het einde van het spoor. Het imposante gevaarte lijkt klaar te zijn om ons naar een nieuwe tijdperk van reizen te brengen.

 

De trein stopt en de conducteur maakt met luide stem bekend dat we kunnen instappen. Ik voel een mengeling van opwinding en nervositeit terwijl ik mijn treinkaartje tevoorschijn haal en de treden van de trein beklim.

 

Terwijl ik op het punt sta om in te stappen, vraag ik me af wat de toekomst voor dit spoorwegsysteem in petto heeft. Zullen er meer stations worden gebouwd? Zullen er nieuwe routes worden geopend? Misschien, speculeren sommigen, kunnen we op een dag zelfs vanuit Gennep naar verre bestemmingen reizen, zoals London.

 

Binnenin is het interieur prachtig versierd met donkerhouten panelen en elegante stoelen; het ruikt naar verse stoom en hout, een geur die ik associeer met avontuur.

 

De trein zet zich langzaam in beweging, en ik kan het niet helpen om uit het raam te kijken terwijl we Gennep achter ons laten. De mensen op straat zwaaien naar ons en ik zwaai enthousiast terug, beseffend dat dit historische moment ook voor de inwoners van Gennep speciaal moet zijn.

 

Ja, dit is een speciaal moment, we zijn getuige van de vooruitgang en verandering die deze trein met zich meebrengt.

 

Terwijl we het landschap doorkruisen, voel ik de trillingen van de trein onder mijn voeten. We passeren groene velden, pittoreske dorpjes en schilderachtige rivieren. De snelheid waarmee we reizen is indrukwekkend en ik kan me alleen maar verwonderen over de technologische vooruitgang die dit mogelijk heeft gemaakt. Wie weet welke avonturen en mogelijkheden ons nog te wachten staan?

 

In de coupé raak ik aan de praat met medereizigers. Sommigen zijn net zo opgewonden als ik, terwijl anderen wat nerveus zijn voor dit nieuwe avontuur. Misschien kunnen we binnenkort vanuit Gennep naar nog meer bestemmingen reizen, niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van Europa.

 

Misschien kunnen we zelfs de hele wereld bereiken! We delen verhalen en verwachtingen, en speculeren over hoe de wereld eruit zal zien als we straks in Boxtel aankomen.

 

Na enige tijd begint mijn maag te rommelen. Gelukkig heeft de trein een restauratiewagen waar we kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Het voelt bijna surrealistisch om te dineren terwijl we met hoge snelheid door het landschap razen.

 

Terwijl de trein verder dendert, geniet ik van het uitzicht en laat ik mijn gedachten afdwalen naar wat er nog komen gaat. De stoomtrein van Gennep naar Boxtel is slechts het begin, een eerste stap in een toekomst vol reismogelijkheden en avonturen.

 

Na enkele uren bereiken we Boxtel. De trein vertraagt en de opwinding onder de passagiers groeit. De eerste rit is bijna ten einde. Terwijl we het station van Boxtel naderen, applaudisseren we voor de machinist en de conducteur, die ons veilig naar onze bestemming hebben gebracht.

 

Als ik uitstap, voel ik een mix van voldoening en nostalgie. Deze reis markeert het begin van een nieuw tijdperk van transport dat mensen op manieren verbindt die voorheen ondenkbaar waren. En ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van deze bijzondere dag, waarop we samen een glimp opvangen van wat de toekomst ons te bieden heeft.

 

Hoewel de stoomtreinrit van Gennep naar Boxtel echt heeft plaatsgevonden, zijn de avonturen en overpeinzingen van onze reiziger fantasie. In 1870 begon de bouw van de spoorlijn en het stationsgebouw in Gennep, onder leiding van de firma Laudy uit Sittard. Slechts drie jaar later, in 1873, werd de spoorlijn in gebruik genomen, waarmee de weg geopend was voor personen- en goederenvervoer naar Boxtel en Goch. Door de verbinding naar Wesel in 1878 werd Gennep een belangrijke internationale halte, op de kortste route van Londen naar Moskou. Het station bediende zelfs koninklijke passagiers zoals Wilhelm II, en fungeerde als belangrijk doorvoerpunt voor de Britse post vanaf 1881.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...