Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Dansen op zolder

Karin Groenen heeft net haar allereerste dansclip The Arena op YouTube gelanceerd. De jonge danseressen van Dansstudio 49 uit Gennep, dansen op de gelijknamige muziek van de Amerikaanse popvioliste Lindsey Stirling.

 

 

Door: Deborah van GennepNews

 

 

De dansclip The Arena is volledig met een drone gefilmd op een prachtige locatie.

 

 

Passie voor dans

 

 

In The Arena van choreografe en dansdocent Groenen wisselen klassiek ballet en moderne dans elkaar af. Hoewel de dansbewegingen mooi eenvoudig zijn en strak uitgevoerd, valt de grote passie en focus van de jonge danseressen meteen op. Sommigen leerlingen van Dansstudio 49 dansen ook op spitzen. De afwisselende muziek van Stirling staat bekend als een vernieuwende mix van hip hop, dubstep, pop en klassiek.

 

 

Locatie als inspiratie

 

 

Choreografe en dansdocente Groenen liet zich voor The Arena inspireren door de prachtige locatie van het klooster Graefenthal. Het klooster uit de 13e eeuw ligt bij Goch in Duitsland. De dansclip is hoofdzakelijk opgenomen op de zolder van het klooster. De vormen van de zolderruimte zijn goed terug te zien in de afwisselende strakke en speelse lijnen van de choreografie.

 

 

 

 

Ongefilterd licht

 

 

Ivo Wijers heeft de dansclip The Arena volledig met een drone gefilmd en daarbij alleen het licht van een aantal bouwlampen gebruikt. Tijdens de montage heeft Roberts Production geen filter gebruikt om het licht te bewerken. Mede hierdoor ontstaat een verrassend en razendmooi effect op beeld.

 

 

Credits Dansclip The Arena:

  • Choreografie – Karin Groenen
  • Danseressen – Leerlingen Dansstudio 49 Gennep
  • Muziek – Violiste en danseres Lindsey Striling
  • Beeldopname – Wijers Music and Tech
  • Montage – Roberts Productions

 

 

Karin Groenen

 

 

Karin Groenen van Dansstudio 49 – foto: Rob Jansen

 

 

Karin Groenen is afgestudeerd aan ArTez in Arnhem en eigenaar van Dansstudio 49 Gennep. Op 13 en 14 juni 2020 geeft Dansstudio 49 weer een dansvoorstelling in Pica Mare in Gennep. Het nieuwe thema blijft nog even geheim. Kijk voor meer informatie op dansstudio49.nl.

 

 

Reacties