Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

De 24 uur van Gennep

Inwoners van Gennep strijden tegen de mogelijke sluiting van zwembad Pica Mare door een indrukwekkende 24-uurs zwemmarathon te organiseren: 24 uur van Gennep. De gemeenschap toont vastberadenheid en liefde voor het zwembad, in de hoop de sluiting te voorkomen.

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te sluiten. De gemeente overweegt deze ingrijpende maatregel vanwege renovatiekosten die de pan uitrijzen. Maar de inwoners van Gennep, vastberaden om hun zwemparadijs te behouden, laten zich met de 24 uur van Gennep en een petitie niet zomaar uit het veld slaan.

 

VIDEO: “Red Zwembad Pica Mare”

 

24 uur van Gennep

 

Onder leiding van Willem Elders, een bevlogen lid van zwemvereniging Vivalo, werd een uniek evenement georganiseerd: de 24 uur van Gennep.

 

Het zwembad Pica Mare, dat door de tand des tijds wat verouderd is geraakt, speelt een cruciale rol in het sociale weefsel van de gemeenschap. In een opmerkelijke poging om aandacht te trekken voor het dreigende verlies, bedacht Willem het concept van een megazwemmarathon die maar liefst 24 uur zou duren. Een blijk van vastberadenheid en liefde voor het zwembad.

 

“Sluiting is geen optie!”

 

Verklaart Willem stellig.

 

“Het zwembad is van onschatbare waarde voor jong en oud in Gennep. We moeten alles in het werk stellen om het open te houden.”

 

Zijn woorden vonden gehoor, en zo geschiedde de 24 uur van Gennep.

 

 

24 intensieve uren

 

Zaterdagmiddag, klokslag 2 uur, werd het startschot gegeven door wethouder Janine van Hulsteijn. Een zee van zwemmers dook onmiddellijk in het water en zette een ongekende prestatie neer.

 

De zwemmarathon kende geen rustmoment, zelfs midden in de nacht waren alle zwembanen bezet. Een indrukwekkende demonstratie van de liefde en toewijding die Gennep voelt voor hun geliefde zwembad.

 

Na 24 intensieve uren waren de deelnemers en de inwoners van Gennep trots. Willem, de drijvende kracht achter de zwemmarathon, bedankte hartelijk alle deelnemers.

 

“Dit is meer dan een zwemmarathon… Dit is een krachtig signaal dat Gennep het zwembad wil behouden!”

 

Benadrukte hij. De hoop is nu gevestigd op de beleidsmakers die beslissen over het lot van Pica Mare. Gennep heeft gesproken, en ze willen blijven zwemmen in Pica Mare. Het is te hopen dat deze indrukwekkende zwemmarathon de sleutel vormt tot een hernieuwde toekomst voor het bedreigde zwembad. De gemeenschap heeft gesproken, en hun boodschap is duidelijk: Pica Mare moet blijven!

 

 

De petitie, een gezamenlijk initiatief van SP Gennep en diverse ondersteunende organisaties, heeft al aanzienlijke steun vergaard met duizenden ondertekeningen. De brede betrokkenheid illustreert de gemeenschappelijke bezorgdheid en vastberadenheid om op te komen voor het behoud van waardevolle voorzieningen.

 

Verwant

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...